250g mascarpone
100 ml tejszín
100 g porcukor
1/2 narancs lereszelt héja (elhagyható)
1/2 rúd vanília
100 g babapiskóta
2-3 dl erős kávé
1 tk. cukrozatlan kakaópor
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliát és a narancshéjat kikeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, a poharak aljába nyomunk belőle. A babapiskótákat félbetörve megmártjuk a kávéban, a krémmel felváltva rétegezve feltöltjük a poharakat. Az elkészült desszertek tetejét tálalás előtt meghintjük kakaóval.
A hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát használok), és tűpróbáig sütöm 180 fokon. Még három nap után is puha és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csoki kivételével az összetevőket összekeverni, 2 dkg- nyi falatokat formálni, majd mehet a hűtőbe, fagyasztóba. Néha érdemes rápillantani: ha már elég kemény, akkor lehet olva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát kiolvasztjuk, krumplinyomón átnyomjuk. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral összevegyítjük. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készül 1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, rt, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű