250g mascarpone
100 ml tejszín
100 g porcukor
1/2 narancs lereszelt héja (elhagyható)
1/2 rúd vanília
100 g babapiskóta
2-3 dl erős kávé
1 tk. cukrozatlan kakaópor
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliát és a narancshéjat kikeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, a poharak aljába nyomunk belőle. A babapiskótákat félbetörve megmártjuk a kávéban, a krémmel felváltva rétegezve feltöltjük a poharakat. Az elkészült desszertek tetejét tálalás előtt meghintjük kakaóval.
Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni. A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint,cukrot,tejet,kakaót jól felfőzöm.Amikor folyós,beleteszem a darabokra tört kekszet,2 ek.liszttel megszórom.Ezt jól összekeverem,addig legyen a tűzön,amíg a lábas falátó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk a pici tejjel, vékonyra nyújtjuk,38*22-es vajazott lisztezett tepsibe tesszük. A töltelékhez a hozzávalókat sorban összekeverjük. A tésztára öntjük és ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű