4db alma
20 dkg liszt
2 db tojás
4 tk cukor
2 dl tej
1 dl víz
fahéjas porcukor a megszórásához
Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük.
Kevés lisztben megforgatjuk.
A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
Az olajat felforrósítjuk.
Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
Papírra szedjük, majd fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a puha kókuszolajat és gyúrd össze. Ha esetleg túl puha lenne, akkor folpackba csomagolva tedd hűtőbe negyed órára, ha pedig túl száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.) Géppel összekerni, kicsit deszkán összegyúrni, 30 percre hüttőbe tesszük. 2.) A tojásfehérjét a porcukorral és a keményítővel keményre verjük. 3.) A sütőt 180 fokon alsó-...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes