Családireceptkönyv.hu

Bundás alma


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4db alma
20 dkg liszt
2 db tojás
4 tk cukor
2 dl tej
1 dl víz

fahéjas porcukor a megszórásához

Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük.
Kevés lisztben megforgatjuk.
A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
Az olajat felforrósítjuk.
Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
Papírra szedjük, majd fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Bundás alma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Epres savarin
Epres savarin

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy savarin- vagy koszorúformát. Keverjük össze a tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a citromhéjat. A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a szétmorz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vaníliás krém
Vaníliás krém

Összefőzzük .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-madártejkrémes mákos guba torta
Meggyes-madártejkrémes mákos guba torta

Elkészítése: Az 1 l tejet meglangyosítom, a 10 dkg vajat megolvasztom és egy mély tálban összekeverem a gubához valókat. Ezt követően belekeverem a karikázott kifli darabokat é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk