Családireceptkönyv.hu

Bundás alma


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4db alma
20 dkg liszt
2 db tojás
4 tk cukor
2 dl tej
1 dl víz

fahéjas porcukor a megszórásához

Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük.
Kevés lisztben megforgatjuk.
A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
Az olajat felforrósítjuk.
Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
Papírra szedjük, majd fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Bundás alma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Keksztekercs
Keksztekercs

A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a puha kókuszolajat és gyúrd össze. Ha esetleg túl puha lenne, akkor folpackba csomagolva tedd hűtőbe negyed órára, ha pedig túl száraz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs

A töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Böbi
Francia mákos krémes recept
Francia mákos krémes recept

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Habos linzer
Habos linzer

1.) Géppel összekerni, kicsit deszkán összegyúrni, 30 percre hüttőbe tesszük. 2.) A tojásfehérjét a porcukorral és a keményítővel keményre verjük. 3.) A sütőt 180 fokon alsó-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk