Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés tekercsek (Gabriella kalandjai


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók a tésztához:
26 tekercshez
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál kristálycukor
2 dl langyos tej
50 dkg finomliszt
15 dkg puha vaj (esetleg margarin)
2 evőkanál porcukor
1 tojás

A töltelékhez:
3 dl tej
5 dkg kristálycukor
3 enyhén púpos evőkanál búzadara
40 dkg gesztenyemassza ((cukrozott)
2 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
1 tojás sárgája
1 evőkanál tej

+ porcukor

Elkészítés:



1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel és bedagasztjuk a tésztát. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk - ne legyen se kemény, se lágy. Letakarva duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a tejet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a búzadarát és alacsony lángon, kevergetve megfőzzük. (Jól duzzadjanak meg a daraszemek, de ne ijedjünk meg, ha túl folyós lesz, mire kihűl, pont megfelelő lesz a tejbegríz.) Tehát amikor megfőztük, akkor langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumot és a vaníliás cukrot és jól összekeverjük a krémet.
3. A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként kb. 25x38 cm-es téglalap alakúra 5 mm vastagra, egyenletesen megkenjük a gesztenyés krém felével, majd a hosszabbik oldalát alul is és felül is feltekerjük a közepéig (középen találkozni fog a két tekercs). Kb. 2 cm szélességben felszeleteljük őket, majd minden szeletet fejjel lefelé fordítunk, hogy a két tekercs rész legyen az alja.
4. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, hagyjuk még kelni 5-10 percet, majd lekenjük a tojás sárgája és tej keverékével a tetejüket és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-11 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)
5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándorné
Paris Best
Paris Best

A vizet, a tejet és a vajat egy lábosba mérjük. Alaposan felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és miután összeállt egy labdává, még 1-2 percig erőteljesen kevergetjük a lángon....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés-kefíres süti
Bögrés-kefíres süti

Elektromos kézi keverővel szép egyenletesre kevertük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe öntjük. Mehet tortaformába is, de tovább kell sütni, hogy a felemelkedett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fekete rózsaszelet
Fekete rózsaszelet

Először a roládokat – tekercseket készítjük el. A hozzávalók előkészítése után a tojásokat a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diós kiflicskék/Lajos Mari/
Diós kiflicskék/Lajos Mari/

A lisztet,porcukrot,diót,vaníliás cukrot,elkeverjük,hozzá dolgozzuk a zsiradékot,végül a tejfölben elkevert tojássárgáját,reszelt citromhéjat,sót.Jól összedolgozzuk,a deszkán gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk