menu

Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 tojás
1 TK só
5 dkg cukor
1/2 kocka élesztő
2 dl tej
kevés olaj a tál kikenéséhez
5 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:


A lisztet egy tojással, a sóval, a cukorral és a langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozni. Amikor már homogén a tészta, a szobahőmérsékletű vajat/margarint hozzádagasztjuk.
A kész tésztát kiolajozott tálban 35 percet pihentetjük.
A tésztát 6 részre osztjuk, zsemleformájúra alakítjuk őket és újabb 10 percet kelesztjük.
A "gombócokból" 3 cm átmérőjű hurkákat sodrunk. Két 3-as fonatú kalácsot készítünk. Átkenjük egy felvert tojással.
40-50 percet hagyjuk kelni, újra átkenjük és előmelegített, száraz sütőbe tesszük.
175 fokon 20 percig sütjük, utána 150 fokra vesszük vissza és addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztába keverhetünk mazsolát.
A megkent nyers kalácsot megszórhatjuk nagyszemű cukorral, mákkal, darált dióval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Kalácsok, Péksütik, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Gyors bejgli kelesztés nélkül
Gyors bejgli kelesztés nélkül

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem. A vizet megforralom a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Isler citrom karikák
Isler citrom karikák

Lisztet a zsiradékkal, sütőporral, porcukorral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, citrom reszelt héját, és levét, összegyúrjuk. Kb. fél centisre nyújtjuk, és szaggatjuk, sütjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Barackos-bögrés kevert
Barackos-bögrés kevert

A tészta hozzávalóit összekeverjük, zsírozott , lisztezett tepsibe öntjük, tetejére elosztva rárakjuk a gyümölcsöt, majd bőven megszórjuk kristálycukorral. Forró sütőben 200 C-on...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiroli almás rétes
Tiroli almás rétes

Kezd a tésztával, annak pihennie is kell majd. A hozzávalókat két deka vajjal dolgozd össze jó alaposan, majd amikor homogén masszát kaptál, olvaszd meg a maradék vajat, és csurgas...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk