Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált törökmogyoró/dió
15 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
3 dl tej
1 tasak vaníliás puding
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
0,5 üvegcse zöld mandulaaroma
Forgatáshoz:
3 ek porcukor
A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdemes figyelni, mert hamar megéghet.)
Amíg kihűl a tészta, elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd néha meg-megkavargatva teljesen hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, a zöld mandulaaromával ízesítjük.
A sütiket a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.
Porcukorba megforgatjuk.
Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük az édesítővel, a fűszerekkel és a sóval. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájához, majd elkeverjük az átszitált ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk. Egy kb 39 x 25 cm - es tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverjük a porcukorral (kóstoljuk meg elég édes-e) és a reszelt narancs héjjal, majd elfelezzük és az egyik felébe kakaóport teszünk,majd kikeverjük. Egy edény aljáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű