Családireceptkönyv.hu

mandulamag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált törökmogyoró/dió
15 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

3 dl tej
1 tasak vaníliás puding
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
0,5 üvegcse zöld mandulaaroma

Forgatáshoz:

3 ek porcukor

Elkészítés:


A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdemes figyelni, mert hamar megéghet.)

Amíg kihűl a tészta, elkészítjük a krémet.

A pudingot a tejben megfőzzük, majd néha meg-megkavargatva teljesen hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, a zöld mandulaaromával ízesítjük.

A sütiket a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.

Porcukorba megforgatjuk.

mandulamag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Londoni aprósüti
Londoni aprósüti

25 x 35-ös sütőtepsi. Zsírpapír. A linzerhez valókat géppel kidolgozom, és 1/2 órát hűtőbe teszem. Azután a tésztát 2-3 mm-re kinyújtjuk, és megkenem a lekvárral. A tojásfehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Zebratorta
Zebratorta

A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjü...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gelu Dóra
Csokis barackos torta
Csokis barackos torta

A tésztát úgy csináljuk,mint a sima piskótatésztát csak beletesszük a joghurtot,a fehérje port és a felkockázott barackot.180 fokon 15 percig tűpróbáig sütjük.A tetejére 92%-os étc...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Keksz - Amerikai csokis keksz - OK
Keksz - Amerikai csokis keksz - OK

1. A lisztet, szódabikatbónát és a sót jól összekeverjük. 2. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barnacukrot, amíg szép habos lesz. 3. Adjuk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk