Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg darált törökmogyoró/dió
15 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
3 dl tej
1 tasak vaníliás puding
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
0,5 üvegcse zöld mandulaaroma
Forgatáshoz:
3 ek porcukor
A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdemes figyelni, mert hamar megéghet.)
Amíg kihűl a tészta, elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd néha meg-megkavargatva teljesen hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, a zöld mandulaaromával ízesítjük.
A sütiket a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.
Porcukorba megforgatjuk.
25 x 35-ös sütőtepsi. Zsírpapír. A linzerhez valókat géppel kidolgozom, és 1/2 órát hűtőbe teszem. Azután a tésztát 2-3 mm-re kinyújtjuk, és megkenem a lekvárral. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztát úgy csináljuk,mint a sima piskótatésztát csak beletesszük a joghurtot,a fehérje port és a felkockázott barackot.180 fokon 15 percig tűpróbáig sütjük.A tetejére 92%-os étc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet, szódabikatbónát és a sót jól összekeverjük. 2. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barnacukrot, amíg szép habos lesz. 3. Adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű