280 g porcukor
280 g margarin
8 db tojásfehérje
280 g dió, darált
200 g rétesliszt
1 EK vaníliás puding -por
Öntet
8 db tojássárgája
250 g porcukor
Megkeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot keverünk.
A zsiradékos cukorba, óvatosan diót, lisztet, AranyKalász pudingport keverünk, így sűrűbb tészta jön létre.
A tésztát szétkenjük az előre kizsírozott és lisztezett tepsin, majd 180°C hőmérsékletnél, 20-25 percig sütjük.
A tojássárgáját a cukorral, habbá keverjük és szétkenjük a még forró kalácson.
Felvágjuk, amint a sárga öntet megszáradt, a kést a vágás előtt pedig forró vízbe mártjuk.
Az őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk. Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A búzadarát összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű