6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 csipet só
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20-30 perc alatt megsütjük (süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni). A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 csipet só. A kakaót darált dióval is helyettesíthetjük.
A tésztához az összetevőkből gyorsan gombócot gyúrok, és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihenni. Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Közben elkészítem az almatölteléket...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA banánt villával összetorni es a többi hozzávalót belekeverni. Sutopapirra kis halmokat rakunk egy kanállal amit utana kicsit kilapitunk, hogy keksz formát kapjunk. 180 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk hosszában félbe a vanília rudat és kaparjuk ki a magját. Tegyük egy közepes méretű lábosba a rudat és a magokat. Öntsük hozzá a tejet és hozzuk forrásba. Közben egy másik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos tejjel felöntjük. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű