Családireceptkönyv.hu

Beigli egészséges receptje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

1,2 kg teljesőrlésű búzaliszt
35 dkg bio vagy házi vaj
10 dkg méz
5 dkg élesztő
kb. 2 dl növényi tej
1 db bio vagy házi tojás
himalája só
Diós töltelék:

30 dkg méz
40 dkg darált dió
1/2 bio citrom reszelt héja vagy citromolaj
késhegynyi fahéj
mazsola
langyos tisztított víz
Mákos töltelék:

30 dkg méz
40 dkg darált mák
1/2 bio citrom reszelt héja vagy citromolaj
mazsola
langyos tisztított víz

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A többi alapanyagot egy vájlingba tesszük, és a felfutott élesztővel rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nem elég ruganyos a tészta, adhatunk hozzá még tejet, vagy vizet.
Hideg helyen néhány órát pihentetjük.
A töltelékekhez szükséges alapanyagokat összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a töltelék se túl híg, se túl sűrű ne legyen, mert akkor a tészta sütés közben felreped. A töltelékeket hidegen kenjük a tésztára.
Ha a tészta szépen megkelt ismét átgyúrjuk.
Hat egyenlő részre osztjuk, majd cipókká formáljuk. Mindegyik cipót téglalap alakúra nyújtjuk.
Hármat diós, hármat mákos töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a tölteléket egészen a tészta széléig kenjük, a két végét egy ujjnyira visszahajtva a tésztát felsodorjuk.
A rudakat előre kivajazott tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz.
Tojással megkenjük. Egy fél óráig meleg helyen tartjuk. Ismét megkenjük, és hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad.
Mérsékelten meleg sütőben 35-40 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ROPI HÁZILAG
ROPI HÁZILAG

A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót.Jól összedolgozzuk, ha szükséges (liszt függő) tegyünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Moszkauer 2.
Moszkauer 2.

A vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk. Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, reszelt citrom héja alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erdei gyümölcsös pavlova koszorú (Stahl)
Erdei gyümölcsös pavlova koszorú (Stahl)

A tojásfehérjét kézi robotgéppel kemény habbá verjük úgy, hogy fokozatosan, 2 evőkanalanként beledolgozzuk a cukrot. Hozzáadjuk a sót és a citromlevet, és folytatjuk a keverést, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk