Családireceptkönyv.hu

Beigli egészséges receptje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

1,2 kg teljesőrlésű búzaliszt
35 dkg bio vagy házi vaj
10 dkg méz
5 dkg élesztő
kb. 2 dl növényi tej
1 db bio vagy házi tojás
himalája só
Diós töltelék:

30 dkg méz
40 dkg darált dió
1/2 bio citrom reszelt héja vagy citromolaj
késhegynyi fahéj
mazsola
langyos tisztított víz
Mákos töltelék:

30 dkg méz
40 dkg darált mák
1/2 bio citrom reszelt héja vagy citromolaj
mazsola
langyos tisztított víz

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A többi alapanyagot egy vájlingba tesszük, és a felfutott élesztővel rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nem elég ruganyos a tészta, adhatunk hozzá még tejet, vagy vizet.
Hideg helyen néhány órát pihentetjük.
A töltelékekhez szükséges alapanyagokat összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a töltelék se túl híg, se túl sűrű ne legyen, mert akkor a tészta sütés közben felreped. A töltelékeket hidegen kenjük a tésztára.
Ha a tészta szépen megkelt ismét átgyúrjuk.
Hat egyenlő részre osztjuk, majd cipókká formáljuk. Mindegyik cipót téglalap alakúra nyújtjuk.
Hármat diós, hármat mákos töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a tölteléket egészen a tészta széléig kenjük, a két végét egy ujjnyira visszahajtva a tésztát felsodorjuk.
A rudakat előre kivajazott tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz.
Tojással megkenjük. Egy fél óráig meleg helyen tartjuk. Ismét megkenjük, és hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad.
Mérsékelten meleg sütőben 35-40 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marianna
Huszár linzer
Huszár linzer

A hozzávalókat összegyurjuk diónyi golyókat formázunk, közepébe az ujjunkal mélyedést csinálunk, és ebbe lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Még meleg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Somlói galuska recept
Somlói galuska recept

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírr...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos fánk (Sóbors)
Citromos fánk (Sóbors)

Tészta: A száraz alapanyagokat (liszt, só, vaníliás cukor, sütőpor) öntsük keverőtálba és a citrom reszelt héjával forgassuk egybe. A cukrot a 3 darab tojássárgájával és az o...

Elkészítési idő: 14+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
kekszes csoki
kekszes csoki

Elkészítés: Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. M...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk