HÓFEHÉRKE SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás
10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 mokkáskanál szalakáli
1 citrom reszelt héja.
Krém:
Fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt
30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.
Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.
Másnap rombusz alakúra szeleteljük.
1. A liszt elkeverése a vajjal/margarinnal és a túróval 2. Az összes többi alapanyag hozzáadása és tészta dagasztása 3. Tészta érés: 40 perc 4. Tészta nyújtása kb. 5mm vastagság...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sót, 1 ek cukrot , a tojást és a felfuttatott élesztőt. 3. Addig dagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Három részre osztjuk és folpackba csomagolva 2 órát pihentetjük. Pihentetés után kicsomagoljuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű