Hozzávalók egy őzgerincformához:
25 dkg puha vaj
30 dkg porcukor
3 ek. sima liszt
3 púpozott ek. holland kakaópor
1 tojás
12 dkg háztartási keksz
5 dkg aszalt meggy
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg hámozott mandula
Egy tálban gőz felett összeolvasztjuk a vajat, porcukrot, kakaóport. Hozzáadjuk a lisztet, tojást és ~10 percig kevergetve összefőzzük.
A kekszet ~1cm-es darabokra törjük, az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, majd a meggyel és mandulával együtt a kakaós alaphoz keverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk konyhai fóliával és belekanalazzuk a süteményalapot, közben elegyengetjük, hogy ne maradjanak benne nagy légbuborékok.
Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, ezután betesszük a hűtőbe néhány órára -vagy akár egy éjszakára- szilárdulni.
Tálalás előtt a formából kivesszük -a fóliát óvatosan lehúzzuk-, majd éles késsel szeleteljük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
A réteslisztet, a finomlisztet és a zsírt egy tálban elkeverjük, az ecetet, a vizet és a sót egy másik tálban összetöltjük. Folyamatosan a lisztes részhez adagolva tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a fehérjéket kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A túrót áttörjük, a mazsolával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű