Hozzávalók egy őzgerincformához:
25 dkg puha vaj
30 dkg porcukor
3 ek. sima liszt
3 púpozott ek. holland kakaópor
1 tojás
12 dkg háztartási keksz
5 dkg aszalt meggy
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg hámozott mandula
Egy tálban gőz felett összeolvasztjuk a vajat, porcukrot, kakaóport. Hozzáadjuk a lisztet, tojást és ~10 percig kevergetve összefőzzük.
A kekszet ~1cm-es darabokra törjük, az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, majd a meggyel és mandulával együtt a kakaós alaphoz keverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk konyhai fóliával és belekanalazzuk a süteményalapot, közben elegyengetjük, hogy ne maradjanak benne nagy légbuborékok.
Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, ezután betesszük a hűtőbe néhány órára -vagy akár egy éjszakára- szilárdulni.
Tálalás előtt a formából kivesszük -a fóliát óvatosan lehúzzuk-, majd éles késsel szeleteljük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
1. Az első tészta anyagait összegyúrjuk,háromnegyed részét kis tepsibe nyújtjuk,megkenjük lekvárral. 2. A második tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, tojással, tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az édesítőt, a margarint, a tojást, a mézhelyettesítőt habosra keverjük. ◾️Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport. ◾️A tejjel hígítjuk és lisztezett, zsírozott tepsiben 160°-on...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 190 fokra előmelegítjük. A céklát konyhai késes robotgépben felaprítjuk. Hozzáadunk egy csipet sót és a többi hozzávalót, kivéve az olajat és a csokoládét. Krémesre keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a porcukorral és 1 citrom levével + reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, majd egyneművé dolgozzuk, végül a kemény...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű