Brutális csokikrém
Felejthetetlenné teszi a csokoládé tortákat és csokis sütiket
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 ek. keserű kakaópor
20 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj vagy jó minőségű margarin
Elkészítés:
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdünk, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig.
Félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
Végül a vajat vagy margarint felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkostóljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.
A piskóta megtöltésénél ügyeljünk arra, hogy bőven jusson bele krém. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.
Ez a mennyiség egy 26 cm-es tortához elegendő.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet. Ennek a krémnek 10-ből 10-szer nagy sikere van, egyrészt azért mert, nagyon finom, másrészt a csokoládét szinte mindenki imádja!
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A sárgáját verjük habosra a cukorral. A ricottát, az olajat, a tojássárgáját és a citromlevet keve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy bögrében mindent jól kutyuljunk össze, majd mikróba téve 2,5 percig süssük. Étcsokival és meggyel tálaltam.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKavarjuk ki a margarint a cukorral, a tojásokkal a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd tegyük bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt, só, tojássárga,víz, ecet össze. 20 perc pihi. Liszt, vaj össze gyúrni, 15 perc pihi. hütő krém: tej, pudingpor főz , cukor, vanilia, sűrűre főzni, pihi rugalmas, pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz