Tészta:
3 tojás
1 evőkanál olaj
fél sütőpor
13 dkg cukor
13dkg liszt
Krém:
6dl tej
20 dkg cukor
6 púpos kanál liszt
2 vaníliás cukor
15 dkg margarin vagy vaj
fejtett meggy
Lapok:
A három tojás fehérjét felverjük 13dkg cukorral kemény habnak. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, az olajat, majd kézzel belekeverjük a liszttel elkevert sütőport.
Kettő ilyen lapot sütünk. Kétszer három tojásból.
Krém:
A lisztet kikeverjük csomómentesre egy kis tejjel, a többi tejet odatesszük főni a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha felforrt akkor a lisztes pépet beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük.krémet kihűtjük, érdemes a lábasra frissentartó fóliát tenni hogy ne bőrösödjön be. Hideg vizes fürdőben hamarabb kihűl.
Ha kihűlt, akkor alaposan habosra keverjük a vajjal vagy margarinnal, ízlés szerint.
Az alsó lapot megkenjük krémmel, rászórjuk a fejtett meggyet, rátesszük a másik lapot, és megszórjuk porcukorral.
Pár órát érdemes hűtőben pihentetni. Téglalap alakúra szeljük.
Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy tálban, majd a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot hozzákeverjük. 1,5 dl ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krémhez 4 kanál lisztet 4 dl tejjel, 1 tojással simára keverek, majd sűrű krémmé főzöm. 2. Amíg hűl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 1 csomag vaníliás cukorral habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a tésztát készítjük el. Összegyúrjuk a lisztet, a zsírt, a 4 tojás sárgáját, a cukrot, a sütőport és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Összegyúrás után fóliába csoma...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 fokra, és alaposan kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk egy 25×40 cm-es tepsit. 2 A bejglik külső tésztarétegét leszedjük, a csupaszon maradt ruda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű