Tésztához: 75 g natúr marcipán, 2 tojásfehérje, 20 g cukor, 20 g liszt 3 g sütőporral elkeverve, 15 g porcukor
Töltelékhez: 165 gr aranykrém: vaj és vanília puding kihabosított elegye, 8 gr amaretto di sarrono mandulalikőr, 25 gr őrölt - ízlés szerint akár pirított - mandula.
Bevonat 220 gr fehér színű fondant (ezt érdemes készen megvásárolni)
Díszítéshez fehér csokipasztilla, étcsokoládé, piros színező szer (lehet szörp is)
Tészta
A marcipánt annyi tojásfehérjével felpuhítjuk, hogy kenhető állagú legyen. A maradék tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a képlékeny marcipán masszához, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát nyomózsákba, vagy egy tiszta tasakba töltjük, majd csepp alakú halmokat készítünk. A tetejét vékonyan megszórjuk porcukorral, majd 180˚C fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, közben figyeljük, nehogy túlsüssük.
Krém
A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.
Összeállítás
A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta. A mandulakrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy kisebb halmot farkincának. Az egészet fagyasztóba tesszük dermedni.
A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.
A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantba merítjük, és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük lecsepegni.
Mielőtt a fondant teljesen megszilárdult, egy fehér csoki pasztillát kétfelé vágunk, ezek lesznek a fülei. Miután megszilárdult, folyékony ét csokiból szemet, folyékony fehér csokiból farkincát, illetve színezett fehér csokiból pedig orrot készítünk neki.
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához v...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót. 3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomago...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt kikeverem egy tálban a cukorral, vaníliás cukorral. Egy magas falú tepsi/jénai alját kirakom a keksszel, ráhalmozok kb 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet. A banánt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra), és egy tepsire sütőpapírt terítek. 2. A tojásokat szétválasztom. A cukor egyharmadát a sárgájához adom. A fehérjét lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű