Családireceptkönyv.hu

Mandulás egérke mignon szamos


Írta:

Adag: 25db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához: 75 g natúr marcipán, 2 tojásfehérje, 20 g cukor, 20 g liszt 3 g sütőporral elkeverve, 15 g porcukor

Töltelékhez: 165 gr aranykrém: vaj és vanília puding kihabosított elegye, 8 gr amaretto di sarrono mandulalikőr, 25 gr őrölt - ízlés szerint akár pirított - mandula.

Bevonat 220 gr fehér színű fondant (ezt érdemes készen megvásárolni)
Díszítéshez fehér csokipasztilla, étcsokoládé, piros színező szer (lehet szörp is)

Elkészítés:


Tészta
A marcipánt annyi tojásfehérjével felpuhítjuk, hogy kenhető állagú legyen. A maradék tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a képlékeny marcipán masszához, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát nyomózsákba, vagy egy tiszta tasakba töltjük, majd csepp alakú halmokat készítünk. A tetejét vékonyan megszórjuk porcukorral, majd 180˚C fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, közben figyeljük, nehogy túlsüssük.
Krém
A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.
Összeállítás
A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta. A mandulakrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy kisebb halmot farkincának. Az egészet fagyasztóba tesszük dermedni.
A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.
A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantba merítjük, és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük lecsepegni.
Mielőtt a fondant teljesen megszilárdult, egy fehér csoki pasztillát kétfelé vágunk, ezek lesznek a fülei. Miután megszilárdult, folyékony ét csokiból szemet, folyékony fehér csokiból farkincát, illetve színezett fehér csokiból pedig orrot készítünk neki.

Mandulás egérke mignon szamos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marlenka
Marlenka

A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához v...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
586. Vajas kekszek
586. Vajas kekszek

A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót. 3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejfölös-meggyes süti
Tejfölös-meggyes süti

A tejfölt kikeverem egy tálban a cukorral, vaníliás cukorral. Egy magas falú tepsi/jénai alját kirakom a keksszel, ráhalmozok kb 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet. A banánt...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Diórolád, karamellizált banán, kávékrém
Diórolád, karamellizált banán, kávékrém

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra), és egy tepsire sütőpapírt terítek. 2. A tojásokat szétválasztom. A cukor egyharmadát a sárgájához adom. A fehérjét lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk