Tésztához: 75 g natúr marcipán, 2 tojásfehérje, 20 g cukor, 20 g liszt 3 g sütőporral elkeverve, 15 g porcukor
Töltelékhez: 165 gr aranykrém: vaj és vanília puding kihabosított elegye, 8 gr amaretto di sarrono mandulalikőr, 25 gr őrölt - ízlés szerint akár pirított - mandula.
Bevonat 220 gr fehér színű fondant (ezt érdemes készen megvásárolni)
Díszítéshez fehér csokipasztilla, étcsokoládé, piros színező szer (lehet szörp is)
Tészta
A marcipánt annyi tojásfehérjével felpuhítjuk, hogy kenhető állagú legyen. A maradék tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a képlékeny marcipán masszához, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát nyomózsákba, vagy egy tiszta tasakba töltjük, majd csepp alakú halmokat készítünk. A tetejét vékonyan megszórjuk porcukorral, majd 180˚C fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, közben figyeljük, nehogy túlsüssük.
Krém
A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.
Összeállítás
A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta. A mandulakrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy kisebb halmot farkincának. Az egészet fagyasztóba tesszük dermedni.
A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.
A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantba merítjük, és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük lecsepegni.
Mielőtt a fondant teljesen megszilárdult, egy fehér csoki pasztillát kétfelé vágunk, ezek lesznek a fülei. Miután megszilárdult, folyékony ét csokiból szemet, folyékony fehér csokiból farkincát, illetve színezett fehér csokiból pedig orrot készítünk neki.
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk,és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk. Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A víz kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a forrásban lévő vizet, és nagyon gyors mozdulatokkal egy kanállal összekeverjük (azonnal összefog állni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű