Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:

A tésztához:
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja

A tetejére:
porcukor

Elkészítés:


A töltelék elkészítése:

A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.

A tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.

A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.

Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

Hamis túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


Sacko
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
LINZER KARIKA
LINZER KARIKA

Egy nagy talban osszedolgozzuk a lisztet a zsirral,majd a cukorral,vaniliaval,tojassal,citrom hejaval,tejfollel Egy ruglmas tesztat kell kapjunk...ne legyen tul kemeny de tul puha...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Karácsonyi almás-csokis paleo kuglóf
Karácsonyi almás-csokis paleo kuglóf

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat, az almapürét, a narancs kifacsart levét, a mézet és a kókuszzsírt összekeverjük habverővel. Majd sorra belekeverjük a száraz hozzá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Habcsók
Habcsók

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres almás panna cotta - paleo
Fűszeres almás panna cotta - paleo

A kókusztejet és a kókuszkrémet egy fazékba tettem melegíteni a vaníliarudat kettévágtam, belekapartam a magokat, a rudat is beletettem, egy pici darab fahéjat is meg az édesítőt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk