menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:

A tésztához:
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja

A tetejére:
porcukor

Elkészítés:


A töltelék elkészítése:

A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.

A tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.

A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.

Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

Hamis túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


Sacko
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÉPATORTA *
RÉPATORTA *

. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk. 2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, előveszünk egy sütőformát. 3. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Babi
Linzer Karikák
Linzer Karikák

A száraz hozzávalokat össze keverjük,utána a tojásal jol ki gyurjuk ás egy ora hoszárra a hütöbe teszük Utána ki nyujtjuk és kerek formával ki szagatjuk sütjük ha kihült lekváral ö...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos rúd leveles tésztából
Sajtos rúd leveles tésztából

A leveles tésztát jól kinyújtjuk, ezt követően megkenjük a felvert tojással. Majd sajtot reszelünk rá. Csíkokra vágjuk. A tepsiket kivajazzuk, majd a sajtos rudacskákat beletesszü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Szilvalekváros bukta
Szilvalekváros bukta

Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén ad...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk