Családireceptkönyv.hu

Túrókrémes almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 300 g búzaliszt (BL55)
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 7 g sütőpor
- 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Alma:
- 1 evőkanál vaj
- 400 g alma
- 1 púpozott evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
Krém:
- 300 ml 2,8%-os tej
- 37 g pudingpor (vaníliás)
- 7 evőkanál kristálycukor
- 275 g tehéntúró (félzsíros)
- 8 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés:


1. A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
2. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.
3. A tészta kétharmad részét egy 28 cm átmérőjű pite formába egyengetjük, majd a maradék egyharmad rész tésztával együtt 30 percre a hűtőbe tesszük.
4. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, majd cikkekre várjuk.
5. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani az almát. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd karamellizáljuk.
6. A tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk belőle. A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és alaposan elkeverjük.
7. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd ráhelyezzük az almaszeleteket. A maradék egyharmad rész tésztát rácsipkedjük az alma tetejére.
8. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, érdemes ellenőrizni. Amikor szoba-hőmérsékletű a sütemény érdemes egy rövid időre betenni a hűtőbe, hogy a töltelék kissé megdermedjen. Így könnyebb lesz szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csilla
Almás pita muffin
Almás pita muffin

Töltelék hozzávalóit keverd össze. Réteslapot vágd 8 felé. Muffin formába rakj 3 réteg réteslapot úgy hogy minden réteget le kell fújni olajjal. Töltsd bele a tölteléket. Rakj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Túrós pite
Túrós - Túrós pite

1. A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. 2. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Citromos sütemény
Citromos sütemény

Konyhai robotgéppel világosra keverjük a tojásokat a cukorral és a citromhéjjal. Ha már fényes és habos a tojásos krém, hozzáöntjük az olvasztott vajat és a citromlevet, m...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli (Andi konyhája)
Bejgli (Andi konyhája)

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk