Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túrókrémes almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 300 g búzaliszt (BL55)
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 7 g sütőpor
- 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Alma:
- 1 evőkanál vaj
- 400 g alma
- 1 púpozott evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
Krém:
- 300 ml 2,8%-os tej
- 37 g pudingpor (vaníliás)
- 7 evőkanál kristálycukor
- 275 g tehéntúró (félzsíros)
- 8 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés:


1. A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
2. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.
3. A tészta kétharmad részét egy 28 cm átmérőjű pite formába egyengetjük, majd a maradék egyharmad rész tésztával együtt 30 percre a hűtőbe tesszük.
4. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, majd cikkekre várjuk.
5. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani az almát. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd karamellizáljuk.
6. A tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk belőle. A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és alaposan elkeverjük.
7. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd ráhelyezzük az almaszeleteket. A maradék egyharmad rész tésztát rácsipkedjük az alma tetejére.
8. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, érdemes ellenőrizni. Amikor szoba-hőmérsékletű a sütemény érdemes egy rövid időre betenni a hűtőbe, hogy a töltelék kissé megdermedjen. Így könnyebb lesz szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Ribizlis joghurtterrine
Ribizlis joghurtterrine

Egy őzgerinc- vagy kenyérformát kibélelünk folpakkal. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macaron (gyömbéres tejcsokikrémmel)
Macaron (gyömbéres tejcsokikrémmel)

A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le. A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Andi
Hatlapos
Hatlapos

A hozzávalókból tésztát gyúrunk,liszt annyi kell bele,amennyit felvesz. Tepsi hátulján 6 lapot sütünk. A krémhez valókat szokott módon megfőzzük,kihűlés után betöltjük a lapok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós sütemény
Túrós sütemény

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba tesszük. Először a 'folyékony' alkotókat keverjük ki, majd mehet bele a liszt és végül a túró. Az így kapott masszát a kiva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk