2 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
A töltelékhez:
100g reszelt csokoládé
100g darált dió
60g kandírozott narancshéj
60g cukrozott citromhéj
60g mazsola
60g füge
ribizlilekvár
rum (ízlés szerint)
tej a kenéshez
A Tante Fanny friss mézeskalács tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből.
A töltelékhez a kandírozott narancshéjat, cukrozott citromhéjat, és a kis kockákra vágott fügét, mazsolát, reszelt csokoládét, darált diót, és kb. 2 – 3 evőkanál ribizlilekvárt keverjen össze, kevés rumot adjon hozzá.
A tésztákat csomagolja ki, röviden gyúrja át, és lisztezett deszkán 5-7 mm vastagra nyújtsa ki.
Fektesse sütőlapra az első tésztalapot, kenje rá a tölteléket és helyezze rá a második tésztalapot.
Tejjel kenje meg és villával szurkálja meg.
Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on 18 – 20 percig süsse.
A kihűlt süteményt vágja kis kockákra, cukormázzal, kandírozott cseresznyével díszítheti
Tipp: Ha esetleg marad tészta, lisztezett deszkán gyúrja át, nyújtsa 5 – 7 mm vastagságúra és szaggason belöle karácsonyi formákat. A kekszeket 180 °C-ra előmelegített sütőben 6 – 8 perc alatt süsse meg!
Veszek két tálat. Az egyikben összekeverem a száraz, a másikban habverő segítségével pedig a nedves hozzávalókat. Ha ezzel megvagyok, a száraz egyveleget két részletben hozzá ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt bekapcsolhatjuk már az elején. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással, aromával. Hozzáadjuk a csokikat és a sütőport. Most jöhet a liszt és annyi, hogy jó massza legy...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű