2 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
A töltelékhez:
100g reszelt csokoládé
100g darált dió
60g kandírozott narancshéj
60g cukrozott citromhéj
60g mazsola
60g füge
ribizlilekvár
rum (ízlés szerint)
tej a kenéshez
A Tante Fanny friss mézeskalács tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből.
A töltelékhez a kandírozott narancshéjat, cukrozott citromhéjat, és a kis kockákra vágott fügét, mazsolát, reszelt csokoládét, darált diót, és kb. 2 – 3 evőkanál ribizlilekvárt keverjen össze, kevés rumot adjon hozzá.
A tésztákat csomagolja ki, röviden gyúrja át, és lisztezett deszkán 5-7 mm vastagra nyújtsa ki.
Fektesse sütőlapra az első tésztalapot, kenje rá a tölteléket és helyezze rá a második tésztalapot.
Tejjel kenje meg és villával szurkálja meg.
Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on 18 – 20 percig süsse.
A kihűlt süteményt vágja kis kockákra, cukormázzal, kandírozott cseresznyével díszítheti
Tipp: Ha esetleg marad tészta, lisztezett deszkán gyúrja át, nyújtsa 5 – 7 mm vastagságúra és szaggason belöle karácsonyi formákat. A kekszeket 180 °C-ra előmelegített sütőben 6 – 8 perc alatt süsse meg!
1. A lisztet, porcukrot, sütőport tegyük egy mély tálba, dobjuk rá a kockára vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsolgassuk, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapun...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel, majd az olajat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a felvert tojásfehé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral. a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej, cukor melegít, vanília. Hozzá tejes vanília ,sűrűre főz, fopack Tojásfehérje felver,cukor, tojássárga ver , szódapor, liszt, mák tepsi 29x33, 180 fok 15 perc.alsó-felső Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz