2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral (kb. 1 órát ) habosra keverjük. Azután belekeverjük a kakaót, a megreszelt almát és a darált diót. A keményre felvert tojáshabot a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben hagyjuk pihenni. Egy tányérban összekeverjük a cukrot a darált / durvára vágott dióval. Egy másik tányérban a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű