60 dkg liszt,
25 dkg margarin /vagy 18 dkg zsír/,
23 dkg cukor,
1 tojás + 1db,
1 vanília cukor,
1 cs sütőpor,
1 csipet só,
1 pohár tejföl,
zsemlemorzsa,
2 kg tisztított reszelt savanyú alma,
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, erre szórunk vékonyan zsömlemorzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5 ek. cukorral és 1 cs őrölt fahéjjal, hozzáadunk még egy fél marék zsömlemorzsát, ezt jól összekeverjük és a tésztára simítjuk.
A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rátesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük .
Jó étvágyat kívánok.
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ami nagyon hamar összeáll. Jó állagú, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha valakinek szükséges még hozzá liszt, kis adagokban tehet még bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesNyújtsuk ki a Linz tészta felét, és egy kivajazott, liszttel bevont tepsire tároljuk. Kenjük meg lekvárral. Készítsük el a diótésztát: keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet össze kell keverni annyi kakaóporral, hogy szép egyenletes barna színe legyen. Ebbe belekeverem a 2 db vaniliás cukrot. A margarint megolvasztom a kristály cukorr...
Elkészítési idő: 30 perc +1 óra Nehézség: Könnyű10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsava...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű