60 dkg liszt,
25 dkg margarin /vagy 18 dkg zsír/,
23 dkg cukor,
1 tojás + 1db,
1 vanília cukor,
1 cs sütőpor,
1 csipet só,
1 pohár tejföl,
zsemlemorzsa,
2 kg tisztított reszelt savanyú alma,
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, erre szórunk vékonyan zsömlemorzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5 ek. cukorral és 1 cs őrölt fahéjjal, hozzáadunk még egy fél marék zsömlemorzsát, ezt jól összekeverjük és a tésztára simítjuk.
A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rátesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük .
Jó étvágyat kívánok.
Osszekeverem, kinyujtom, tojassal megkenem, majd a cukros diot raszorom es ovatosan letapogatom, hogy ne potyogjon le rola. Formakat kiszurom. 180 fokos elomelegotett sutoben kisu...
Elkészítési idő: 1-1,5 ora Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra nyújtjuk, kb. 5-6 mm-re. Pizza- vagy derelyevágóval csíkokra vágjuk, tojással lekenjük és tepsibe rakjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrt tésztafajtákhoz sorolandó ez a recept. A következő módon járunk el: zsírt, porcukrot, tojást felverjük. Ehhez a 3 kanál lisztet hozzáadjuk. Tovább verjük. Dolgozzuk össze a s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes