menu

Családireceptkönyv.hu

Könnyű kakaós piskóta gesztenyés krémmel töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói

5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor

Töltelék hozzávalói

25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 dl langyos víz
2 kávéskanál expressz zselatin
rumaroma

Tetejére

20 dkg étcsoki

Elkészítés:


A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá több részletben a kakaóval, szódabikarbónával és sütőporral vegyített lisztet. Végül óvatosan, nehogy a hab megtörjön, forgasd hozzá a fehérjét. Rakd egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe, és 170 fokon 10-12 perc alatt süsd meg. Ha kész, rakd egy nedves konyharuhára, és azzal tekerd fel. Tedd félre egy kicsit hűlni.

A krémhez a gesztenyemasszát villával nyomkodd meg, majd keverd össze a cukorral és a rumaromával. A tejszínt verd kemény habbá, rakd több részletben a gesztenyemasszához, és fakanállal óvatosan forgasd össze. A zselatinport egy deci langyos vízzel keverd csomómentesre, öntsd a gesztenyés habba, és robotgéppel jól dolgozd össze. Kend a krémet a kihűlt piskótára, és tekerd fel. Kívülről is egyengess rá krémet, majd szórd meg csokireszelékkel, esetleg mázzal borítsd be.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészítés: 40 perc, sütés: 15 perc

Könnyű kakaós piskóta gesztenyés krémmel töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Linzer tölcsér
Pudingos - Linzer tölcsér

1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Feketeerdő triffle
Feketeerdő triffle

A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a 2 kanál cukrot keverjük habosra a tojások sárgájával. Majd adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet. A tojások fehérjéből verjünk kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rumos diós
Rumos diós

15 dkg cukorból, 3 evőkanál kakaóból, 2 dl vízből szirupot főzünk. Belekeverünk 10 dkg margarint, pici rumot és összetörve az egyik tésztát, 2 csomag rumban megáztatott mazsolát, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Almás pite
Almás pite

A tészta szórásához: 1evk búzadara sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. felvert tojással a tetejét megkenjük 180fokon kb.30percig sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk