100 g liszt
2 tojás
1 csipet só
2,5 dl tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál rum
1/2 eper
150 g cukor
1 citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
1 zacskó vaníliás pudingpor
4 dl tej
1/2 dl rum
A palacsintatésztához keverd simára a lisztet a tojásokkal, a sóval és
a tejjel, fedd le, és legalább 15 percet pihentesd, majd add hozzá az olajat és a rumot. Süss belőle 8 palacsintát, és tartsd őket melegen. A töltelékhez tisztítsd meg az epret, vágd félbe-negyedbe, és tedd egy mélyebb tálkába. Hintsd meg 100 g porcukorral, add hozzá a citrom átszűrt levét, majd fedd le, és hagyd fél órát állni. Közben főzz krémet a pudingporból, a tejből és a maradék porcukorból. Hagyd hűlni, majd ha már langyos, keverd bele a 1/2 dl rumot. Főzd az epret a levével együtt, fedő nélkül, 5 percig. 1/2 dl vízben keverd el a keményítőt, majd öntsd az eperhez. Éppen csak forrald fel és sűrítsd be. Tálaláskor a palacsintát töltsd meg a langyos pudinggal, majd zsebkendőszerűen hajtsd össze, tedd rá és mellé az epret.
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a bort vagy rumot, a tejfölt és a citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett de...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben tároljuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodorjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű