1/2 kg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
A kakaóporon kívül minden hozzávalóból sima tésztát gyúrunk és elosztjuk 2 részre. Az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaóport. Fél-fél ujjnyira nyújtjuk, karikákra szaggatva sütjük. Ha meghűlt, egy fehér és egy barna korongot lekvárral összetapasztunk. Pár órán belül megpuhul.
Nagyon kiadós. Nagyon finom.
1. A barna tésztához a tojásfehérjét és a vizet felverjük kemény habnak, közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, a liszttel elkevert kakaót, és sütőport. Megsütjük. Ha m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét tartsuk szobahőmérsékleten 15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját keverjük fehéredésig, habosra a cukorral, majd ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű