6 tojás
15 dkg cukor
3 ek .liszt
15 dkg darált dió
1/2 cs.sütőpor
csipet só
Krém:
4,5 dl tej
4,5 ek. liszt
1,5 ek .őrölt kávé
15 g vaníliás cukor
37,5 dkg margarin
20 dkg cukor
8 ek darált dió
Teteje: 10 dkg olvasztott margarin
20 dkg étcsoki.
Piskótát sütni.
Krém: tej,liszt, kávé, vaníliás cukor sűrűre főzni,hűteni.
A margarint a cukorral kikeverni. A két krémet össze keverni, hozzá adni a diót.
A tésztára kenni a krémet.
Margarint és a csokit megolvasztani és a krém tetejére kenni.
. Tésztára kenjük. Megolvasszuk a margarint és a csokit összekeverjük és a krém tetejére kenjük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 × 30 cm) és sütőpapírral béleljük. A pudingporból és a tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főz...
Elkészítési idő: 60A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódaport és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyju...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírral fedett te...
Elkészítési idő:A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...
Elkészítési idő: 40 perc