Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
3-4 evőkanál tejföl
3 tojássárgája
csipet só
Töltelék:
1,5 kg alma
1 dl víz
3 dkg margarin
1 citrom leve
10 dkg porcukor
3 tojásfehérje
1 csomag vaníliás pudingpor
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe, miközben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom és vékony szeletekre szelem, közben pedig a citrom levével locsolgatom, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben a vízzel és némi citromlével felteszem, kicsit megpárolom, de nem főzöm széjjel. Amikor már megpárolódott, kihűtöm és összekeverem a pudinggal, amelyet por formájában adok hozzá. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a kihűlt almákkal összeforgatom. A tészta nagyobbik részét kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. Az almás habot rásimítom, majd a maradék tésztát a fagyasztóból kivéve ráreszelem. 180-200°C-on szép halvány barnára megsütöm.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat, keverjük össze robotgéppel az olvasztott, kihűtött vajat, a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és az 1 kanál citromlevet és kavarjuk össze. A M...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA Tápiószentmárton gyöngyre vizet öntünk, úgy hogy ellepje két ujjnyival magasabban. Kb 15-20 percig áztatjuk. Utána leszűrjük. A kókusztejet a xilittel és fűszerekkel felforralju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű