Családireceptkönyv.hu

Dán citromos keksz pisztolyos 3, (Stahl féle)


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 18 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
5 dkg étkezési keményítő
¼ kávéskanál 1 késhegynyi só
22½ dkg puha vaj
12½ dkg porcukor
1 vaníliarúd
2 citrom reszelt héja

Elkészítés:


1. Az első három hozzávalót összekeverjük, magunk mellé készítjük. A puha vajat, a porcukrot, a vanília kikapart magjait és a reszelt citromhéjat robotgéppel 2 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és minél gyorsabban tésztát gyúrunk az egészből.

2. A tésztából 28 cm hosszú, 6 cm átmérőjű hengert formálunk egy nagy folpack darab segítségével, majd hűtőben pihentetjük 3-4 órán át.

3. A sütéshez előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsibe.

4. A tésztát fűrészfogú késsel 2 cm vastag korongokra vágjuk. Letesszük egymástól 4-5 cm-re a tepsire és 12-15 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

14 db lesz belőle.

Dán citromos keksz pisztolyos 3, (Stahl féle)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos almás diós
Habos almás diós

Tèszta: 6 tojisárga kikeverve 10 dkg daràlt dioval, 10 dkg daràlt kokuszreszelèkkel, 1 tk szodabikarbonàval, édesitővel. Ezt bele kellnyomkodni kb 25*25 cm tepsibe Erre rà az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gyümölcsös ,banánmuffin
gyümölcsös ,banánmuffin

Akkor lehet mondani, hogy a muffin megsült,ha a teteje aranybarna lesz. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd: vegyük ki őket a formából!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés alagút
Gesztenyés alagút

A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük, majd kihűtjük. Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész sütemény...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk