25 dkg finomliszt
5 dkg étkezési keményítő
¼ kávéskanál 1 késhegynyi só
22½ dkg puha vaj
12½ dkg porcukor
1 vaníliarúd
2 citrom reszelt héja
1. Az első három hozzávalót összekeverjük, magunk mellé készítjük. A puha vajat, a porcukrot, a vanília kikapart magjait és a reszelt citromhéjat robotgéppel 2 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és minél gyorsabban tésztát gyúrunk az egészből.
2. A tésztából 28 cm hosszú, 6 cm átmérőjű hengert formálunk egy nagy folpack darab segítségével, majd hűtőben pihentetjük 3-4 órán át.
3. A sütéshez előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsibe.
4. A tésztát fűrészfogú késsel 2 cm vastag korongokra vágjuk. Letesszük egymástól 4-5 cm-re a tepsire és 12-15 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
14 db lesz belőle.
A tojásokat és a cukrot habosra kevered. Hozzákanalazod a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül a tejfölt. Palacsinta állagú, nyúlós masszává gyúrod géppel. Forró olajban k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell, teszünk hozzá 1-2 ek vizet. Egy sütőpapírt beleteszünk a tepsibe, és beleigazítjuk. Így látjuk, hogy mekkorára kell a tésztát nyújtanunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél óráig állni hagyjuk, majd kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap formára. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a kóku...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal habosra kikeverni, beletenni a tojásokat, a vaníliás cukrot, a lisztet;majd kekszkinyomó gépbe betölteni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű