• 6 db tojásfehérje (vagy súlyának megfelelő egész tojás)
• 4 ek. víz
• csipet só
• 60 g Szafi Fitt süteményliszt
• 1 kk. konjacliszt
• 100 g cukormentes aszalt gyümölcs
• 35 g apróra darabolt dió
• 1 citrom héja
• 1tk. vaníliás eritrit
A tojásfehérjét (vagy egész tojásokat) a sóval és a vízzel félkeményre verjük, majd kanalanként beleforgatjuk a lisztet, a konjaclisztet és végül a gyümölcsöket.
Kókuszolajjal kikent őzgerincformába simítjuk a masszát.
Előmelegített 175°C-os sütőben alsó-felső funkción 45 percig sütjük. Tűpróba szükséges.
Beltartalmi értékei 14 szeletre számolva darabonként:
• 36,8 kcal
• 1,6 g zsír
• 3,8 ch
A kekszet, édesített tej, kávé, rum keverékébe beáztatjuk. Közepes bélelt tepsit kirakunk vele a főtt pudingot ráöntjük. A felvert hulala 3/4 részét is ha kihűlt a puding. Marad...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEbből 6 cipót készítünk 10 cm szélesre és tepsi hosszára nyújtjuk közepébe fél dióbeleket teszünk, felgöngyöljük. Tetejét tojássárgával kenjük, lassú tűznél sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA zsírt , tojást , tejfölt egy tálba rakom . Hozzáadom a cukrot, vaniliát és 2 ek. lisztet. Ráreszelelem a citrom héját és a levét is beleteszem . Adagonként teszem bele a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 180 fokon, 20 perc alatt piskótát sütünk. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. A krémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe. A citromleve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű