Családireceptkönyv.hu

KOSSUTH KIFLI


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
30 dkg cukor
5 tojás
25 dkg vaj, vagy margarin
2 tasak vanilia por
4 evőkanál tej
1 sutopor

Tetejére :

dio
kristálycukor

Elkészítés:



Eloszor a tojasok feherjet kemeny habba verjuk
A vajat vagy margarint a cukorral,es a vanilias cukorral habosra kavarjuk
Utana egyenkent hozza adjuk a tojasok sargajat,minden tojas sarga hozzaadasa utan jo habosra keverjuk
Majd felvaltva,adagonkent hozza keverjuk a sutoprral elkevert lisztet es a tojasok felvert habjat...ha a masszat tul surunek talajuk akkor keves tejet adunk hozza (nalam kellett 4 evokanal tej )
Vajazott es lisztezett tepsibe simitjuk a tesztat,es megszorjuk durvara vagott dioval (nekem csak daralt diom volt,es azzal szortam meg) es,egy mareknyi kristalycukorral...
A kristalycukor el is maradhat...
Elomelegitett sutoben,kozepes langon sutjuk
Miutan kihult,pogacsa szaggatoval vagy egy poharral felholdakat vagunk belole...

Trükkök, tippek, praktikák:



A Kossuth-kiflinek több receptje és eredete ismeretes; az egyik közismert legenda szerint a Kossuth-kifli annak idején Pozsonyból indult hódító útjára, diós és mákos változata ma is pozsonyi kifliként szerepel a köztudatban. Az 1840-es években az országgyűlések alkalmával Palugyay Jakab Vasforrás nevű vendéglőjében fedezte fel magának Kossuth Lajos ezt a süteményt, amit aztán - ahogy egyre népszerűbbek lettek mindketten - róla neveztek el...

KOSSUTH KIFLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Lekváros papucs
Lekváros papucs

1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyúj...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bejgli
bejgli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos gyümölcspite
Szaftos gyümölcspite

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a száraz alapanyagokat: lisztek, sütőpor, só. A tojás sárgáját keverjük alaposan el a vaníliával, vajjal/kókuszolajjal, citrom hé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almapuffancs
Almapuffancs

A lereszelt almához adom a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, a cukrokat, fahéjt és jól összegyúrom. Kanállal forró olajban mindkét oldalát kisütöm. Lekvárral, ill. dzsemm...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk