40 dkg liszt
30 dkg cukor
5 tojás
25 dkg vaj, vagy margarin
2 tasak vanilia por
4 evőkanál tej
1 sutopor
Tetejére :
dio
kristálycukor
Eloszor a tojasok feherjet kemeny habba verjuk
A vajat vagy margarint a cukorral,es a vanilias cukorral habosra kavarjuk
Utana egyenkent hozza adjuk a tojasok sargajat,minden tojas sarga hozzaadasa utan jo habosra keverjuk
Majd felvaltva,adagonkent hozza keverjuk a sutoprral elkevert lisztet es a tojasok felvert habjat...ha a masszat tul surunek talajuk akkor keves tejet adunk hozza (nalam kellett 4 evokanal tej )
Vajazott es lisztezett tepsibe simitjuk a tesztat,es megszorjuk durvara vagott dioval (nekem csak daralt diom volt,es azzal szortam meg) es,egy mareknyi kristalycukorral...
A kristalycukor el is maradhat...
Elomelegitett sutoben,kozepes langon sutjuk
Miutan kihult,pogacsa szaggatoval vagy egy poharral felholdakat vagunk belole...
A Kossuth-kiflinek több receptje és eredete ismeretes; az egyik közismert legenda szerint a Kossuth-kifli annak idején Pozsonyból indult hódító útjára, diós és mákos változata ma is pozsonyi kifliként szerepel a köztudatban. Az 1840-es években az országgyűlések alkalmával Palugyay Jakab Vasforrás nevű vendéglőjében fedezte fel magának Kossuth Lajos ezt a süteményt, amit aztán - ahogy egyre népszerűbbek lettek mindketten - róla neveztek el...
3 dl tejet a cukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az étolajat és az élesztős tejet. Az egésze...
Elkészítési idő: 40 percA lisztet a vajjal összekavarjuk, majd a cukrot, a tojássárgáját és a narancshéjat is hozzáadjuk. A tésztát kidolgozzuk és lisztezett felületen kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy...
Elkészítési idő:A tésztához habosra kevertem a tojások sárgáját a vajjal, hozzáadtam a cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet, csipet sót. Jól kidolgoztam, 2 részre osztottam. ( A tés...
Elkészítési idő: