Tészta: 1 kg liszt, 40 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 3 dkg
élesztő, 3 dl tej, 1 dkg só
Mákos töltelék: 30 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 5
dkg zsemlemorzsa, 3 dl tej, 2 ek. szilvalekvár,
citromhéj, 1 vaníliás cukor, 1 kk. fahéj
Diós töltelék: 40 dkg darált dió, 25 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 10 dkg
zsemlemorzsa, 2,5 dl víz, reszelt citromhéj, 1 vaníliás
cukor, 5 ek sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 6 cipóra osztjuk. 3-at mákkal, 3-at dióval töltünk. Tekerjük, tepsiben pihentetjük, fakanál végével lyukasztjuk. NEM előmelegített sütőben sütjük.
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. Mossuk m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kihabosítottam, majd hozzáadtam az enyhén felvert tojást. Tovább vertem nagy fordulaton, amíg tökéletesen elvegyültek. Kanalanként a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű