10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
10 dkg vaj
Egy kis lábasban először a cukrot és a kakaóport keverd össze
Adj hozzá két kanál tejet és ezzel is nagyjából keverd össze
Lassú tűzön kevergesd. Furcsa lesz, mert alig van benne folyadék, ezért nagyon nehéz kevergetni, de ahogy elkezd benne olvadni a cukor, egyre könnyebben megy majd, így a végén még tud egy picit rotyogni is.
Ekkor vedd le a tűzről, és vagdoss bele 10dkg vajat.Kevergesd addig, amíg az egész egyneművé nem válik, és még azonal, melegen öntsd le vele a sütit.
Pár perc alatt kész, nagyon könnyű vele bánni, mert jól lehet önteni, ezáltal egységesen szétterül a tortán, tehát nem kell simítgatni, hogy sima bevonat legyen.Hűtőbe téve nagyon hamar megszilárdul, és nem törik.
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, és a tojások sárgájával. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután lisztezett gyúródesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször megsütjük a 4 piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az e...
Elkészítési idő: 2,5-3 óra Nehézség: KözepesA lisztet tálba tesszük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónát. Ízesítjük rummal és mézzel. Annyi tejfölt kanalazunk hozzá, hogy könnyen alakítható tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű