Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A tökéletes csokimáz


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
10 dkg vaj

Elkészítés:


Egy kis lábasban először a cukrot és a kakaóport keverd össze
Adj hozzá két kanál tejet és ezzel is nagyjából keverd össze
Lassú tűzön kevergesd. Furcsa lesz, mert alig van benne folyadék, ezért nagyon nehéz kevergetni, de ahogy elkezd benne olvadni a cukor, egyre könnyebben megy majd, így a végén még tud egy picit rotyogni is.
Ekkor vedd le a tűzről, és vagdoss bele 10dkg vajat.Kevergesd addig, amíg az egész egyneművé nem válik, és még azonal, melegen öntsd le vele a sütit.
Pár perc alatt kész, nagyon könnyű vele bánni, mert jól lehet önteni, ezáltal egységesen szétterül a tortán, tehát nem kell simítgatni, hogy sima bevonat legyen.Hűtőbe téve nagyon hamar megszilárdul, és nem törik.

A tökéletes csokimáz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes kókuszos varázs – mennyei ízű krémes
Meggyes kókuszos varázs – mennyei ízű krémes

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös almatorta
Tejfölös almatorta

A meghámozott alma magházát kiemeljük, húsát felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk. A vajat 15 dkg cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia krémes  - kávés tetővel
Francia krémes - kávés tetővel

A mirellit tésztát két részre osztom. Egy tepsi alján (tepsi fordítva) megsütöm úgy, hogy előtte zsíradékkal bekenem a tepsi alját, hogy a tészta ne ragadjon le. Kb. 15 percig sütö...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Burek
Burek

Rántás készítése: A zsírt egy edénybe tesszük, a tűzhelyen megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve csomómentesre, és világos színűre pirítjuk. Hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk