10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
10 dkg vaj
Egy kis lábasban először a cukrot és a kakaóport keverd össze
Adj hozzá két kanál tejet és ezzel is nagyjából keverd össze
Lassú tűzön kevergesd. Furcsa lesz, mert alig van benne folyadék, ezért nagyon nehéz kevergetni, de ahogy elkezd benne olvadni a cukor, egyre könnyebben megy majd, így a végén még tud egy picit rotyogni is.
Ekkor vedd le a tűzről, és vagdoss bele 10dkg vajat.Kevergesd addig, amíg az egész egyneművé nem válik, és még azonal, melegen öntsd le vele a sütit.
Pár perc alatt kész, nagyon könnyű vele bánni, mert jól lehet önteni, ezáltal egységesen szétterül a tortán, tehát nem kell simítgatni, hogy sima bevonat legyen.Hűtőbe téve nagyon hamar megszilárdul, és nem törik.
A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval és a cukorral, majd hozzáadom az olvasztott vajat, majd a tojással elkevert tejet.
Elkészítési idő:A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát és a tojást és simára keverjük. Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát for...
Elkészítési idő:1.A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2,Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat s...
Elkészítési idő: 901-1.5 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojást, meg a többi hozzávalót, és összegyúrjuk, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. Cipó...
Elkészítési idő: