Családireceptkönyv.hu

Almás palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db nagyobb alma,
8 púpozott ek liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
1 ek vaj,
csipetnyi só,
2 tk cukor+egy kevés fahéjjal elvegyítve a szóráshoz.

Elkészítés:


Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a tejet, a cukrot, a sót és a megolvasztott vajat. Jól összekeverjük, hagyhatjuk egy keveset állni is, majd palacsintasütőben kevés olaj hozzáadásával kis palacsintákat sütünk. Jól el kell simítgatni a tetejét, hogy ne csak a két oldala, hanem a közepe is megsüljön, viszont a széle ne égjen meg. Egymásra fektetjük és egyenként megszórjuk fahéjas cukkorral.

Almás palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Nutellával töltött keksz.
Nutellával töltött keksz.

A vajat megolvasztjuk. Elkeverjük benne a a cukrot és a vaníliát. Beleütjük a tojást, elkeverjük benne a csipet sót. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával és a csokival, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Twix házilag
Twix házilag

tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabkeksz (Levendulalány)
Zabkeksz (Levendulalány)

A puha vajat, a kristálycukrot és a tojást robotgéppel habosra keverem. Egy másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat (a liszteket, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a fahéja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tutti-frutti kocka
Tutti-frutti kocka

A piskótákat hagyományos módon elkészítjük, majd 22 × 32 cm-es tepsiben külön-külön megsütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat a cukorral. Közben a zselatint beáztatjuk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk