menu

Családireceptkönyv.hu

Almás palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db nagyobb alma,
8 púpozott ek liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
1 ek vaj,
csipetnyi só,
2 tk cukor+egy kevés fahéjjal elvegyítve a szóráshoz.

Elkészítés:


Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a tejet, a cukrot, a sót és a megolvasztott vajat. Jól összekeverjük, hagyhatjuk egy keveset állni is, majd palacsintasütőben kevés olaj hozzáadásával kis palacsintákat sütünk. Jól el kell simítgatni a tetejét, hogy ne csak a két oldala, hanem a közepe is megsüljön, viszont a széle ne égjen meg. Egymásra fektetjük és egyenként megszórjuk fahéjas cukkorral.

Almás palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyhab
Meggyhab

Az egészet egy magasabb tálba tesszük és kb. 15 percig verjük habverővel, míg kemény hab lesz az egész.

Elkészítési idő: 30'
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Viktória szelet
Viktória szelet

A tésztához a margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverem. A tojásfehérjét habbá verem, a margarinos krémmel összeforgatom, végül hozzáadom a diós-lisztes sütőport, és 3 r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás lepény
Almás lepény

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás lepény Almás lepény recept Almás lepény Beküldve: 2014.03.19. Kategória: Almás sütik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós- vajas piskóta
Diós- vajas piskóta

A tojásokat ketté vesszük,a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vajjal. A fehérjét felverjük nem túl kemény habbá és hozzá keverjük a tojássárgájához. Majd lassanként beleforgatju...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk