4 db nagyobb alma,
8 púpozott ek liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
1 ek vaj,
csipetnyi só,
2 tk cukor+egy kevés fahéjjal elvegyítve a szóráshoz.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a tejet, a cukrot, a sót és a megolvasztott vajat. Jól összekeverjük, hagyhatjuk egy keveset állni is, majd palacsintasütőben kevés olaj hozzáadásával kis palacsintákat sütünk. Jól el kell simítgatni a tetejét, hogy ne csak a két oldala, hanem a közepe is megsüljön, viszont a széle ne égjen meg. Egymásra fektetjük és egyenként megszórjuk fahéjas cukkorral.
A vajat megolvasztjuk. Elkeverjük benne a a cukrot és a vaníliát. Beleütjük a tojást, elkeverjük benne a csipet sót. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával és a csokival, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat, a kristálycukrot és a tojást robotgéppel habosra keverem. Egy másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat (a liszteket, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a fahéja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat hagyományos módon elkészítjük, majd 22 × 32 cm-es tepsiben külön-külön megsütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat a cukorral. Közben a zselatint beáztatjuk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű