150 g eper
100 g kerek szemű rizs
4 dl tejszín
2 dl tej
2 dl hideg habtejszín
6 ek cukor a karamellizáláshoz
2 ek cukor
1 ek porcukor
1 csipet só
1/2 vaníliarúd vagy 1 ek vaníliakivonat
Egy lábasban felforraljuk a tejet, tejszín és sót, majd hozzáadjuk a rizst, a vaníliakivonatot és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. fél órán keresztül főzzük, majd teljesen lehűtjük és ha kihűlt, több részletben hozzákeverjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Az epret falatnyi darabokra felvágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. Souffle formákba kanalazzuk, a tetejére eperkarikákat teszünk, megszórjuk cukorral, majd karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
Megsütjük a piskótát. A pudingot két deci vízzel dolgozd simára, és állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd ki egészen. A túrót a cukorral, a citrom levével és a reszelt hé...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTovábbá: kerek babapiskóta tojás-, karamellás- vagy másmilyen édes likőr (a legjobb a házi sűrített tejből mert az sűrű és a spiccekből nem folyik ki, de boltit is lehet használn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 egesz tojast a cukorral habosra kavarom Hozza teszem a az olajat Utana,felvaltva hozza kavarom a sutoporral elkevert lisztet es a tejet Puspokkenyer tepsibe sutopapirt tesz...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem kevergessük,inkább csak rázogassuk az edényt falát, mert különben összetörik. Közben a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű