150 g eper
100 g kerek szemű rizs
4 dl tejszín
2 dl tej
2 dl hideg habtejszín
6 ek cukor a karamellizáláshoz
2 ek cukor
1 ek porcukor
1 csipet só
1/2 vaníliarúd vagy 1 ek vaníliakivonat
Egy lábasban felforraljuk a tejet, tejszín és sót, majd hozzáadjuk a rizst, a vaníliakivonatot és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. fél órán keresztül főzzük, majd teljesen lehűtjük és ha kihűlt, több részletben hozzákeverjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Az epret falatnyi darabokra felvágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. Souffle formákba kanalazzuk, a tetejére eperkarikákat teszünk, megszórjuk cukorral, majd karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
A tojást a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén a tejet keverjük hozzá lassan. Kanállal kiadagoljuk. 200 fokos sütőben 10-15 perc.
Elkészítési idő: 30 percA fentieket összegyúrjuk ,6 lapot sütünk belőle tepsi hátulján vagy sütőlapon ,én csak 5 l sütök ! Krém ! 6 dl tej 8 dkg lisztből krémet főzünk (réteslisztből főzöm) kihűtjük ! 3...
Elkészítési idő:Elkészítés: A vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és vanília kivonatot, majd hozzákeverjük a lisztet. A masszát habzsák segítségével sütő...
Elkészítési idő: