150 g eper
100 g kerek szemű rizs
4 dl tejszín
2 dl tej
2 dl hideg habtejszín
6 ek cukor a karamellizáláshoz
2 ek cukor
1 ek porcukor
1 csipet só
1/2 vaníliarúd vagy 1 ek vaníliakivonat
Egy lábasban felforraljuk a tejet, tejszín és sót, majd hozzáadjuk a rizst, a vaníliakivonatot és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. fél órán keresztül főzzük, majd teljesen lehűtjük és ha kihűlt, több részletben hozzákeverjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Az epret falatnyi darabokra felvágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. Souffle formákba kanalazzuk, a tetejére eperkarikákat teszünk, megszórjuk cukorral, majd karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
A sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kibélel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűVajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk. Krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, gőz fölött felolvasztott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. 2 Addig a liszthez adjuk a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzá...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű