150 g eper
100 g kerek szemű rizs
4 dl tejszín
2 dl tej
2 dl hideg habtejszín
6 ek cukor a karamellizáláshoz
2 ek cukor
1 ek porcukor
1 csipet só
1/2 vaníliarúd vagy 1 ek vaníliakivonat
Egy lábasban felforraljuk a tejet, tejszín és sót, majd hozzáadjuk a rizst, a vaníliakivonatot és a cukrot. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. fél órán keresztül főzzük, majd teljesen lehűtjük és ha kihűlt, több részletben hozzákeverjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Az epret falatnyi darabokra felvágjuk és óvatosan beleforgatjuk a tejberizsbe. Souffle formákba kanalazzuk, a tetejére eperkarikákat teszünk, megszórjuk cukorral, majd karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
A hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani. Lap, töltelék, lap.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal és a tojás sárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport és a csipet sót, végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, kis gombócokat formázni, én ezeket el is lapítottam, sütőpapíros tepsiben megsütni 170 fokon kb 25 percig. A teteje picit bereped.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, tojássárgáját hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű