Tészta:
3 db tojássárgája
4 dl tej
só
6 dkg cukor
5 dkg élesztő
2 ek. olaj
60 dkg liszt
Krém:
25 dkg Rama
2 cs.vaníliás cukor
20 dkg porcukor
3 ek kakaó
1.A lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot könnyen nyújthatóvá tesszük. Ha túl lágy, akkor még adhatunk hozzá egy kevés lisztet, majd 1/2 órát kelesztjük.
2.A Ramát kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítőanyaggal.
h
3.A tésztát ha megkelt, 6 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a töltelékkel, majd feltekerjük. Hármat összefonunk és még 1/2 órán át kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, szórhatunk rá durvára darált diót is. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Elkészítés Elsőként elkészítjük a tölteléket: a reszelt almába beleszórjuk az eritritet, majd félretesszük. Felolvasztjuk a ghee – t és a tészta összes hozzávalóját belekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához A kekszet egy nagyobb edényben összetörjük, majd kézzel készre morzsoljuk.A margarint egy lábaskában felmelegítjük, és belekeverjük a kakaót.Egy pohárba beletesszük a...
Elkészítési idő: 1+2 ÓRA Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgát habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztává gyúrjuk. Egy 20 centis pitetálat kikenünk kókuszolajjal. Belenyomkodjuk a mandulás mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű