menu

Családireceptkönyv.hu

Francia vajkrém recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



6 tojássárga
200 g cukor
60 ml víz
500 g vaj

Elkészítés:


A szoba hőmérsékletű tojássárgákat kezdjük el habosítani először alacsonyabb fokozaton majd állítsuk nagyobb fokozatra a robotgépet.
Közben a cukrot és a vizet keverjük össze és hevítsük 114 fokra. A forró sziruppal óvatosan bánjunk, nagyon meleg :-) Öntsük át egy mércés edénybe amiből majd szépen tudjuk adagolni. hagyjuk kicsit hűlni.
Lassan kezdjük adagolni a tojássárgához a cukorszirupot, közben folyamatosan keverjük!!!Mikor egynemű, habos állagot kaptunk akkor adagolhatjuk a vajat is hozz.
A túl meleg cukorszirup megolvasztja a vajat, ezért ha a szirupot belekevertük a tojássárgájába és teljesen egynemű akkor várjunk egy kicsit amíg hűl.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zebra süti
Zebra süti

A tészta elkészítése: Egy nagyobb edényben elkeverjük a vajat, a tojásfehérjét és a sót, majd hozzáadjuk a cukort, a tejfölt és a rumot és a vanília kivonatot. Végül hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
188. Muffin-aranygaluska
188. Muffin-aranygaluska

Összekeverni liszt,sütőpor,cukor, 2-3 ek.dió.Hozzá a többi anyag.Összekeverjük a diót a cukorral. Formába 1 tk tészta,rá cukros dió,rá tészta,dió stb. 180 fokon 20-25 percig süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A Világ legjobb cseresznyése
A Világ legjobb cseresznyése

-vajazzunk ki egy hőálló sütöformát -teritsd be az alját ,oldalát kristálycukorral tedd bele a kimagvalt cseresznyét -a többi összetevőket összekeverjük ,és a cseresznyére öntjü...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Habkarikák
Habkarikák

A tésztát összekeverjük az összevalókból. jól egybe gyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. A tojás fehérjét habbá verjük a cukorral, rárakjuk a tésztára, negyed diót rakunk rá. Forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk