Családireceptkönyv.hu

Francia vajkrém recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



6 tojássárga
200 g cukor
60 ml víz
500 g vaj

Elkészítés:


A szoba hőmérsékletű tojássárgákat kezdjük el habosítani először alacsonyabb fokozaton majd állítsuk nagyobb fokozatra a robotgépet.
Közben a cukrot és a vizet keverjük össze és hevítsük 114 fokra. A forró sziruppal óvatosan bánjunk, nagyon meleg :-) Öntsük át egy mércés edénybe amiből majd szépen tudjuk adagolni. hagyjuk kicsit hűlni.
Lassan kezdjük adagolni a tojássárgához a cukorszirupot, közben folyamatosan keverjük!!!Mikor egynemű, habos állagot kaptunk akkor adagolhatjuk a vajat is hozz.
A túl meleg cukorszirup megolvasztja a vajat, ezért ha a szirupot belekevertük a tojássárgájába és teljesen egynemű akkor várjunk egy kicsit amíg hűl.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Citromos - Görög citromos süti - OK
Citromos - Görög citromos süti - OK

1. Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a szódabikarbónát. 2. Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat keverjük össze kéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Kókuszos csokis kalács
Kókuszos csokis kalács

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Κουλουράκια - Koulourakia
Κουλουράκια - Koulourakia

A lisztet a sütőporral és a vaníliával összekeverjük és félretesszük. A cukrot az olajjal elkeverjük, hozzáöntjük a bort és apránként elkeverjük a lisztkeverékkel és a a többi ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rácsos almáspite
Rácsos almáspite

A tésztát összeállítjuk. A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, belereszeljük a citrom héját. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk