- 70g köles
- 1 alma (jobb édesebb almával)
- 150ml tej/növényi tej
- 80g mák
- kb. 80g édesítő (jobb ha közben kóstoljuk)
Az almát felvágjuk apró kockákra. A tejben a kölest megfőzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Amikor félig puha a köles hozzáadjuk az almát majd puhára főzzük vele.
Közben összekeverünk mákot valamilyen édesítővel. Ha kész a köles, még melegen hozzákeverjük az édesített mákot.
Megbolondítható kevés vaníliasodóval.
: Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgá...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Könnyű15 dkg liszt, 7 dkg zsír, 10 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 tojás , csipet só, 1 dl tejföl. KRÉM :5 tojássárgája, 3 csomag vaniliás cukor, 5 kanál cukorral habosra kavarva, 4 poh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a mézet, a darált kekszet a citromlével, vaníliacukorral jól kikeverem. Vizes kézzel gombócokká formázom, mindegyik közepébe egy fogvájót teszek és egy fél órára beteszem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű