- 70g köles
- 1 alma (jobb édesebb almával)
- 150ml tej/növényi tej
- 80g mák
- kb. 80g édesítő (jobb ha közben kóstoljuk)
Az almát felvágjuk apró kockákra. A tejben a kölest megfőzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Amikor félig puha a köles hozzáadjuk az almát majd puhára főzzük vele.
Közben összekeverünk mákot valamilyen édesítővel. Ha kész a köles, még melegen hozzákeverjük az édesített mákot.
Megbolondítható kevés vaníliasodóval.
1. A lisztet és a porcukrot egy nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a darált olajos magot, a sót és a kockákra vágott, hideg vajat is. Kézzel (két tenyerünk, vagy ujjaink közö...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes fehérjé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krémhez valókat jól össze dolgozzuk, és a hűtőbe tesszük. A keksz hozzávalóit egyneműmé dolgozzuk, és kicsit pihenni hagyjuk. Nem túl vékonyra nyújtjuk, kb. 5 cm-es pogácsa sza...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrom,annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható legyen,3 részre osztom tepsi hátán sütöm 180 fokon. A töltelékhez a vajat a porcukorral,kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes