- 70g köles
- 1 alma (jobb édesebb almával)
- 150ml tej/növényi tej
- 80g mák
- kb. 80g édesítő (jobb ha közben kóstoljuk)
Az almát felvágjuk apró kockákra. A tejben a kölest megfőzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Amikor félig puha a köles hozzáadjuk az almát majd puhára főzzük vele.
Közben összekeverünk mákot valamilyen édesítővel. Ha kész a köles, még melegen hozzákeverjük az édesített mákot.
Megbolondítható kevés vaníliasodóval.
A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze. (a citromlé megvéd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohárba. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kivajazott tortaformába nyomkodom a kekszes alapot. A krémet jól kikeverem a habot beleforgatom és a kekszre simítom. Néhányszor a konyhapulthoz kell ütögetni, hogy ne maradja...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta: Összegyúrjuk a hozzávalókat, megfelezzük, majd két lapot nyújtunk belőle. A tepsiben villával mindegyiket megszurkáljuk. Töltelék: A tejjel jól kikeverjük a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű