- 70g köles
- 1 alma (jobb édesebb almával)
- 150ml tej/növényi tej
- 80g mák
- kb. 80g édesítő (jobb ha közben kóstoljuk)
Az almát felvágjuk apró kockákra. A tejben a kölest megfőzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Amikor félig puha a köles hozzáadjuk az almát majd puhára főzzük vele.
Közben összekeverünk mákot valamilyen édesítővel. Ha kész a köles, még melegen hozzákeverjük az édesített mákot.
Megbolondítható kevés vaníliasodóval.
A margarint, tojást cukrot kikeverjük, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Nagyon lágy tésztát kapunk. Letakarva 1 órát hűtőben pihentetjük. Szilikonos sütőpapírra egyforma...
Elkészítési idő:1. A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ügyeljünk arra, hogy linzer tészta esetébe...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: 60 perc