A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A cérnametéltet főzzük ki ( a vízbe tegyünk egy kevés olajat és sót ) , de éppen csak 2 percig főzzük, majd szűrjük le, csepegtessük és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne puhuljo...
Elkészítési idő: 125 perc Nehézség: Közepes6-8 adag 12 dkg vaj 12 dkg porcukor só 2,5 dkg holland kakaópor 2,5 dkg darált mandula 20 dkg liszt 1 tojás 0,5 dl jeges víz 25 dkg keserű csokoládé 3 dl tejszín...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRecept, egy kb 10 szeletes formára : Vaníliakrém 50 g felvert tejszín 50 g fehércsokoládé ¼ Rúd vanília kikapart belseje A vaníliakrém elkészítésével kezdjük a munkát...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA diót, mákot és a hozzávalókat felforraljuk és félre tesszük hűlni. A tésztához valókat összedolgozzuk, és rétestészta keménységűre gyúrjuk, ½ órát pihentetjük. 4 részre o...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: Könnyű