A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, muffin sütőbe adagoljuk ....180 fokon kb.15-20 perc alatt megsütjük. A pudingot megfőzzük kihűtjük majd összekeverjük a felvert tejszínnel! A m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegsütöm a tortalapokat, mikor kihűltek ketté vágom, így 3 rész lesz töltve. A pudingokat meg főztem a tejes-szörpös keverékbe majd kihűtöttem, kevergettem. Hulalát kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, vajat, a vaníliát és a cukrot felforraljuk. Amikor felforr, beleszórjuk a búzadarát és a mákot. Sűrű péppé főzzük. Egy 15x15cm-es tálba egyenletesen elsimítjuk és hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojássárgáját, a vajat, a sót és a rumot összedolgozzuk
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes