A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
10 dkg. margarint 25 dkg. cukorral habosra kevertem majd beletettem 1/2 cs. vaníliáscukrot és egyenként kevertem hozzá 5 db tojás sárgáját. Ezután 15 dkg. apró kockákra vágott...
Elkészítési idő: 20A lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadni a margarint (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos hozzákeverni a darált di...
Elkészítési idő:A rostmixet elkevertem a porélesztővel, fahéjjal, vaníliával, édesítővel, majd ráöntöttem a meleg tejet, beleütöttem a tojásokat és robotgép dagasztófejével összedolgoztam. Hozzáad...
Elkészítési idő: