A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A tésztához valókat aprítógépben masszává dolgozzuk. Belesimítjuk egy folpackkal kibélelt kapcsos kis tortaforma aljába, kicsi pereme legyen. Erre rászeletelünk friss epret, és r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSutok két darab piskótalapot, az egyik sárga, másik kakaós. Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. 2 A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. 3 Ha ez megvan, hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA tojást szétválasztom, a sárgáját a cukorral kikeverem, beleöntöm a olajat, tejet. majd a száraz hozzávalókat. Majd gyorsan a fehérjét, addig míg nem sűrűsödik a kókuszliszt. Neke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű