menu

Családireceptkönyv.hu

Rétes


Írta:

Elk. idő: 2 ÓRA
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


8 ek liszt, 1 ek zsír, 7 ek vaj (margarin), 2 tojás, 1 kk porcukor, 1 mk ecet, 1 mk só, 3 ek vaníliás cukor.

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk, gyúródeszkára tesszük, a közepébe mélyedést formálunk. Hozzáadjuk a zsírt, egy evőkanál vajat, a tojást, az ecetet, sót és másfél dl langyos vízzel alaposan eldolgozva, hólyagosra gyúrjuk, cipót formálunk, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és letakarva fél óráig pihentetjük. Abrosszal leterített asztalon, amit liszttel meghintünk, kezünk fején lebegtetve nyújtani kezdjük, s az asztalt körüljárva kézfejünkön nyújtjuk egész addig, míg az asztal széleit is betakartuk. (A rétestésztának hártyavékonyságúnak kell lennie.)
A megfelelő vékonyságú tészta asztallapról lelógó szélét leszedjük, a tésztát két evőkanál olvasztott vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A . A tölteléket 10 cm szélességben a tésztára halmozzuk, A megfelelő vékonyságú tészta asztallapról lelógó szélét leszedjük, a tésztát két evőkanál olvasztott vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A kimagozott meggyből a cukor, a dió és a fahéj hozzáadásával elkészítjük a tölteléket. A tölteléket 10 cm szélességben a tésztára halmozzuk,A megfelelő vékonyságú tészta asztallapról lelógó szélét leszedjük, a tésztát két evőkanál olvasztott vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A kimagozott meggyből a cukor, a dió és a fahéj hozzáadásával elkészítjük a tölteléket. A tölteléket 10 cm szélességben a tésztára halmozzuk, tölthetjük meggyel,mákkal,almával,pergelt káposztával,turóval.az abrosz segítségével lazán becsavarjuk, majd kétfelé vágjuk. A rétest két evőkanál vajjal kikent tepsibe tesszük, tojással, olvasztott vajjal megkenjük, forró sütőben 30 percig sütjük. (Tálalás: 6 cm-es darabokra vágva, vaníliás cukorral megszórva,

Rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judy
Raffaello
Raffaello

A kristálycukrot és a vizet felfőzzük, majd a tejport és a 20 dkg kókuszreszeléket összekeverjük. Amikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Karamellás magvas lepény
Karamellás magvas lepény

A lepényhez összekeverem a lisztet, a cukrot meg a sót, majd hozzáadom a lágy, forgácsolt vajat, és addig keverem, amíg durva állagú tésztát kapok. Keverés közben hozzáöntöm a vize...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anna Gazsi
habcsók
habcsók

Egy edénybe tegyünk kevés vizet, és kezdjük el melegíteni. Helyezzük rá az üstöt úgy, hogy az ne érjen bele a vízbe! Így, vízgőz felett kezdjük el felverni a cukros tojáshabot. Add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós rácsos
Diós rácsos

A lisztet, a szódaport, a margarinnal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojások sárgáját és jól összegyúrjuk. A tészta egy harmad részét félre tesszük, a többi r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk