150 g liszt
1/2 csomag sütőpor
60 g kakaópor
200 g cukor
1 citrom reszelt héja
fél tk őrölt gyömbér
60 g margarin (hideg)
2 db tojás
+ porcukor a hempergetéshez
A lisztet elkeverjük a sütőporral (6-7 gramm), majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot.
Belereszeljük a citrom héját, valamint a gyömbért, a vajat és a tojásokat is a száraz hozzávalókhoz adjuk.
Mikor összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Egy óra elteltével a tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és jó alaposan meghempergetjük őket porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a formákat (nem kell keksz alakúra nyomogatni őket, a sütőben majd felveszik az alakjukat), egymástól kellő távolságnyira, mert nőni fognak sütés közben.
200 fokon 10-12 percig sütjük, majd a tepsin kicsit hűlni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz hozzákeverjük robotéppel a sütőport, a vanília aromát, majd a porcukot, a darabokra vágott margarint, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós és mákos Bejgli Beigli Pozsonyi tészta amit készítünk . Hozzávalók: Az alaptészta, Pozsonyi tészta: 1 kg átszitált finomliszt,40 dkg vaj vagy margarin, aki azt szereti,2 db...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű-a tészta hozzávalóit összegyurjuk -3 részre osztjuk -vékonyan kinyújtjuk mindegyiket külön-külön -vékonyan megkenjük olvasztott zsirral és feltekerjük lazán mint a bejg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes. A lisztet összekeverem sütőporral, a kakaóporral, porcukorral, elmorzsolom benne a margarint, majd az egész tojással és a tojássárgával összegyúrom. Két egyenlő részre gömbölyíte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű