150 g liszt
1/2 csomag sütőpor
60 g kakaópor
200 g cukor
1 citrom reszelt héja
fél tk őrölt gyömbér
60 g margarin (hideg)
2 db tojás
+ porcukor a hempergetéshez
A lisztet elkeverjük a sütőporral (6-7 gramm), majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot.
Belereszeljük a citrom héját, valamint a gyömbért, a vajat és a tojásokat is a száraz hozzávalókhoz adjuk.
Mikor összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Egy óra elteltével a tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és jó alaposan meghempergetjük őket porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a formákat (nem kell keksz alakúra nyomogatni őket, a sütőben majd felveszik az alakjukat), egymástól kellő távolságnyira, mert nőni fognak sütés közben.
200 fokon 10-12 percig sütjük, majd a tepsin kicsit hűlni hagyjuk.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a vaníliás krémre. A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, sima állagú tésztává dolgozzuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Lisztes felületen 4 mm va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a kekszet, majd kihülés után morzsoljuk el kézzel. A magvakat pirítsuk le, majd elegyítsük a kekszmorzsával, kókuszvirág cukorral és olvasztott zsiradékkal. Nyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban a többi hozzávalót is összekeverjük. A két tálban lévő keveréket...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű