• 1 kg eper
• 40 dkg babapiskóta
• 1,5 l tej
• 3 csomag tejszínes pudingpor
• 12 ek cukor
A tetejére:
• 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
• reszelt ét csoki vagy tortadara
• eperszemek
A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eper szemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.
Ezen a képen én még nem díszítettem ki a tetejét.
A receptet Facebbook-on Józsi konyhájában találtam.
A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom, v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítés Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. (Ha van aprítógépünk, akkor abba tegyünk bele mindent.) Amikor már elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű