• 1 kg eper
• 40 dkg babapiskóta
• 1,5 l tej
• 3 csomag tejszínes pudingpor
• 12 ek cukor
A tetejére:
• 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
• reszelt ét csoki vagy tortadara
• eperszemek
A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eper szemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.
Ezen a képen én még nem díszítettem ki a tetejét.
A receptet Facebbook-on Józsi konyhájában találtam.
A lisztet a nal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 cs kakaóport 1 kocka margarin 1 dl tejjel összefőztem beletettem majd 2 db felvert tojást majd összekevertem az összetört keksszel rudat formáztam neylonra téve mikor kihűlt hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojás sárgákat a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, majd a sóval kemény habbá vert fehérjét. Ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű