menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás vaníliás krémtúró - paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tojásmentes változathoz
2 dl mandula tejszín (más paleo tejszín is jó)
1 rúd vanília magjai
1 tk. vaníliás erythritol

Hozzávalók a tojásos változathoz:
3 tojássárgája
3 dl mandula tej (más paleo tej is jó)
3 dkg erythritol (por alakú)
csipet só
1 rúd vanília magjai
1 tk. vaníliás erythritol

+ a hamis túróhoz : (mindkét változatnál ugyanaz)
3 dl mandulatej (más paleo tej is jó)
4 dkg gari (cassava dara)
5 dkg erythritol
4-5 ek. citromlé
8 dkg kesudió (pár órára beáztatva)
5 dkg mazsola

Elkészítés:


A kesudiót ne felejtsd el beáztatni pár órára, akkor lehet jó krémesre turmixolni. A tejet keverd el a garival és az édesítővel, alacsony lángon kevergetve főzd sűrűre, pár perc alatt készen van. Add hozzá a citromlevet, a beáztatott, leszűrt kesudiót és botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű és nem viszi a botturmix, akkor 1-2 evőkanálnyi vizet tegyél bele. Kóstold meg, ízlés szerint adhatsz hozzá több édesítőt vagy citromlevet. A tojásos verzióhoz a tojássárgákat keverd habosra az édesítővel, csak kézi habverővel egy kis fazékban. Öntsd hozzá a tejet, csipet sót, a vaníliát és alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Gyorsan készen van, vanílikrém állagúnak kell lennie. Forgasd össze a hamis túróval, keverd bele a mazsolát is, ami ha esetleg száraz, akkor áztasd be előtte. Kóstold meg, ízlés szerint adhatsz hozzá még édesítőt, citromlevet. Ha esetleg túl sűrű és nem elég krémes, akkor pár evőkanál paleo tejjel lazíthatsz rajta. Adagold kis poharakba és hűtsd be. A tojásmentes változathoz a behűtött mandula tejszínt verd fel, nem kell teljesen keményre és egyszerűen forgasd össze a hamis túróval, mazsolával, adagold puharakba és hűtsd be. Mindkettő finom, a tojásos változatnál jobban megvan a régi kis dobozos krémtúró feeling.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2016/03/mazsolas-vanilias-kremturo-paleo.html

Mazsolás vaníliás krémtúró - paleo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött zsemle
Töltött zsemle

4 db zsemlét kettévágunk és a belét kikaparjuk.Cukros tejben mindkét felét kicsit megforgatjuk. 25 dkg túrót a zsemle belével, 2 tojássárgájával, a felvert fehérjével, vaníliás cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Nagyon omlós linzer tészta
Nagyon omlós linzer tészta

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd kés segítségével az egészet összedolgozzuk 250 g porcukorral, 250 g darált dióval, 6 keményre főtt és szitán áttört tojássárgájával, 2 egész t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarackos mákosguba felfújt
Sárgabarackos mákosguba felfújt

A tepsit/sütőformát kivajazzuk. A kiflit felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a pudingporral, a barac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kefíres-meggyes bögrés süti
Kefíres-meggyes bögrés süti

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk