50 dkg liszt
200 g vaj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
100 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
negyed csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héj
víz
töltelékhez:
1 tojásfehérje
2 tojássárgája
125 g cukor
fél citrom reszelt héja
300 g tehéntúró
búzadara
Elkészítése:
1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom reszelt héjából kb. 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját. Az egészet elkeverjük 125 g cukorral, 1/2 citrom reszelt héjával és 300 g áttört tehéntúróval. A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük. Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk.
Tészta: Az élesztőt kevés hideg tejben feloldjuk, a hozzávalókból nem túl kemény, de nem is lágy tésztát gyúrunk, (több tejföllel lehet lágyítani), és jó erősen kidolgozzuk. 4 cip...
Elkészítési idő: kb. 2,5-3 óraA tejfölt jól kikeverni a cukorral. Az epret negyedekbe vágni. A pohár aljába belekanalazni a cukros-tejfölt, majd megszórni a csokoládéval. Ezután kirakni a feldarabolt eperrel...
Elkészítési idő:A tojás fehérjéket 2 evőkanálnyi cukorral kemény habbá verjük. A tejből 3 evőkanálnyit félre teszűnk,a többit egy tálba öntjűk és 750 watton 7 perc alatt felforaljuk. A habot a tej...
Elkészítési idő: