15 evőkanál porcukor
15 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor
kb. 15 dkg vaj a tepsi kikenéséhez és a tetejére
fél kg tehéntúró
2 dl tejföl
4-5 tojás
5 dl tej
1 zacskó vaníliás cukor
A réteslisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverem, és a keverék felét a jó vastagon kivajazott tepsi aljára szórom, kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen.
Erre fél kg. túrót szórok, majd 2dl tejfölt locsolgatok rá, megint a lisztes keverék következik, majd 5 felvert tojás (ha nagyobb, akkor 4 elég).
Fél liter tejet a vaníliás cukorral jól elkeverek, majd leöntöm lehetőleg egyenletesen, mindenütt befedve a lisztes keveréket. Végül vajdarabkákat csipegetek rá.
180 fokon sütjük szép pirosra.(Az én tepsim 22x 38 cm-es. Nem ajánlok ennél nagyobbat, mert nagyobban sütve túl lapos lehet a süti.)
Ha nem vagyunk lusták, reszeljünk bele citromhéjat, vagy szórhatunk bele mazsolát is! Van, aki gyümölcsöt, például magozott meggyet is tesz hozzá.
Egy nagy tálban keverjük össze a felvert feltöltéssel, sűrített tej, gyümölcslé és lelkesedés. Öntsük az előkészített kéreg és fagyasztva 3-5 órán át, vagy amíg a cég. * Ha a cook...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük. Belekerül a só, a narancs héja, narancs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból és a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből a porcukorral, a tojássárgájával, a Ramával és a sóval sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A formákat Ram...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes