• 4 egész tojás
• 22 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• pici só
• 25 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 8 dkg meleg, olvasztott sütőmargarin
• cseresznye vagy meggy
A 4 egész tojást a cukorral habosra kikeverjük (legjobb robotgéppel csinálni), hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, pici sót. A 25 deka lisztet apránként hozzákeverjük, utána a csomag sütőpor következik. A végén lassan hozzácsurgatjuk és keverjük az olvasztott margarint. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. A gyümölcsöt kristálycukorban megforgatjuk, és a massza tetejére tesszük. Én tettem a cukorhoz kókuszreszeléket, de finom fahéjjal is. Jól előmelegített sütőben 30 percig, lassú tűzön, illetve tűpróbáig sütjük. Nagyon finom, és főleg egyszerű. Szerintem bármilyen bogyós gyümölcs jó hozzá, én eddig csak ezzel a kettővel próbáltam.
4 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral 2 kanál vízzel elkeverünk, hozzáadunk még 8 kanál vizet, ismét elkeverjük. Hozzáadunk 1 sütőporral elkevert 20 dkg lisztet 10 dkg, diót, és 4 to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztből, cukorból, margarinból tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forgatáshoz szánt kókuszreszelék kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőlük. Egy pillanatra mindegyik golyót vízbe mártjuk és a kókuszreszelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű