• 4 egész tojás
• 22 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• pici só
• 25 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 8 dkg meleg, olvasztott sütőmargarin
• cseresznye vagy meggy
A 4 egész tojást a cukorral habosra kikeverjük (legjobb robotgéppel csinálni), hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, pici sót. A 25 deka lisztet apránként hozzákeverjük, utána a csomag sütőpor következik. A végén lassan hozzácsurgatjuk és keverjük az olvasztott margarint. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. A gyümölcsöt kristálycukorban megforgatjuk, és a massza tetejére tesszük. Én tettem a cukorhoz kókuszreszeléket, de finom fahéjjal is. Jól előmelegített sütőben 30 percig, lassú tűzön, illetve tűpróbáig sütjük. Nagyon finom, és főleg egyszerű. Szerintem bármilyen bogyós gyümölcs jó hozzá, én eddig csak ezzel a kettővel próbáltam.
A hozzávalókból a szokásos módon sütünk egy vékony piskótát kivajazott és lisztezett tepsiben, amit sülés után a tepsiben hagyunk, hiszen ebben állítjuk össze a sütit. Még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa mákot beletesszük egy kisebb lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, 5 percig forraljuk, majd fedő alatt félretéve , 20 percig hagyjuk dagadni..... a tojások sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük, majd mehet bele a a répa az olaj és a tej is. Kis tálkákba vagy bögrébe rakjuk, és mikróban sütjük a tálkába rakott mennyiségtől függően 2-3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű