3 tojás
2 ek cukor
1 tk vaníliás cukor
25 dkg túró
5 dkg liszt
lekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, beletesszük a fehérjét.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal belerakjuk a tésztát, azzal ellapítjuk , mindkét oldalát megsütjük.
Lekvárral tálaljuk.
Nagyon hamar elkészül és nagyon könnyű reggeli vagy vacsora.
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. Fontos: Ne verj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt (vagy vajat), majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt, majd a tésztát jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű