A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
11 ek víz
2 ek olaj
A krémhez:
7 tojás fehérje
8-10 ek cukor (ízlés szerint)
2 csomag vaniliás pudingpor
5 dl tej
A tetejére
4 dl Hulala tejszín, reszelt csoki
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk.
Előmelegített sütőben (vajazott, lisztezett) közepes hőfokon 20 percig süssük meg a piskótát.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingból és a tejből a megszokott módon pudingot készítünk. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón összekeverjük a pudinggal és ezt kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor a felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
1. Kimagozzuk a cseresznyét, megszórjuk 20 g cukorral és a fahéjjal. Elkeverjük, és félretesszük. 2. Amíg a cseresznyés töltelék pihen, elkészítjük a tésztát. A lisztet átszitálju...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat.
Elkészítési idő: 1 óraRétestésztát dolgozunk ki réteslisztből, tojássárgájából, sóból, élesztőből és tejből. Vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük margarin és porcukor keverékével. Felsodorjuk és 3-4 cm...
Elkészítési idő:A vajat és a lisztet el dörzsöljük majd az összes hozzá való val összedolgozuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben. Az almát meghámozzuk, ki magozzuk, és lereszelrük, fahéjjal cukorral í...
Elkészítési idő: