Családireceptkönyv.hu

Habos almás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,

a töltelékhez:



kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.

a habhoz:

7 tojásfehérje,
30 dkg cukor

Elkészítés

A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.

Készíthető túrótöltelékkel is.





Habos almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Toffifee álomtorta
Toffifee álomtorta

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás c...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zserbó
Zserbó

A lisztet tálba mérjük, hozzászórjuk a sütőport, belekockázzuk a margarint. A tejet megmelegítjük, beleszórunk egy kevés porcukrot (5 dkg), és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk