menu

Családireceptkönyv.hu

Habos almás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,

a töltelékhez:



kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.

a habhoz:

7 tojásfehérje,
30 dkg cukor

Elkészítés

A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.

Készíthető túrótöltelékkel is.





Habos almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Csokis-diós keksz
Csokis-diós keksz

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis, kekszes, diós ostya szelet
Csokis, kekszes, diós ostya szelet

A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Főispánné remeke
Főispánné remeke

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órára hidegen tároljuk. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
ISLER
ISLER

Ezt összegyúrni, korongokat sütni, lekvárral összeragasztani két korongot. Egy tábla csokit 3 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztani, az összeragasztott korongot fogvájóra tűzni...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk