25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.
a habhoz:
7 tojásfehérje,
30 dkg cukor
Elkészítés
A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.
Készíthető túrótöltelékkel is.
A túrót áttörjük, vaníliás porcukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal, pár csepp citrommal habosra keverjük. A palacsintákat a krémmel megtöltjük, felgöngyöljük, és gyengén kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfelverjük a tojásokat habosra -lassan belerakjuk a cukrot ,aztán az olajat -felváltva tejet és sütőporos lisztet -utoljára a kakaót -a turot jol összrtörjük villával...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és kis golyókat formálunk belőle. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és fakanál nyelével minden golyó közepébe lyukat fúru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. (Nem nyomkodtam ki.) A lisztet, mákot, szódabikarbónát, citromhéjat, elkeverjük. A tojásokat az édesítővel kézi mixer magas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű