Ribizlis álom Eta módra
Hozzávalók a piskótalaphoz:
6 db tojás
12 dkg porckor
14 dkg liszt
6 g sütőpor
2 ek víz
A hozzávalókból sütök egy piskótalapot sütőpapírral bélelt 30x40 cm tepsiben.
Krém hozzávalók:
25 dkg túró (lehetőleg minél simább túró)
10 dkg cukor
10 dkg fehércsokoládé
3 dl cukrászhab (Hullala, Meggle)
20 g zselatin
I zacskó Dr. Oetker portejszín
1 habfixáló
25 dkg ribizli (én fagyasztottat használtam, amit előre hagytam kiolvadni)
Tej a tejszín elkészítéséhez a csomagon lévő utasítás szerint.
A megsült piskótalapról leszedem a sütőpapírt és hosszában elmetélem három egyforma csíkra.
A cukrászhabot, cukrot és a fehércsokit állandó kevergetéssel hagyom felmelegedni, nem kell hogy forrjon, csak olvadjon el a csoki, majd hagyom kihűlni és egy órára berakom a hűtőbe. Túróhoz hozzá öntöm a lehűlt csoki-tejszín keveréket és habosra keverem, majd hozzá adom a előre megáztatott zselatint ,ami besűrűsíti a krémet. A ribizlit (lehet más gyümölcs is pl. málna) már csak egy fakanállal keverem a krémbe és már töltöm is a piskóta csíkokat.
Kívülről az egészet bekenem a portejszínhabbal és tetszés szerint díszítem. Beteszem 1-2 órára a hűtőbe majd szeletelem. Nekem 18-20 szép magas szelet lett a finom sütiből.
Felverjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, végül a lisztet. A tepsibe sütőpapírt terítünk, arra terítjük a vékony szeletekre vágott almát, amit megszórunk f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsolt vajhoz hozzáadod a cukrot meg a tojás sárgákat, és összegyúrod. Ha esetleg nem állna össze rendesen egy nagyon kevés tejet tehetsz hozzá de mindig csak kevese...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást,vajat,porcukrot,mézet alaposan kikeverjük,majd hozzáadjuk a szódabikarbónát,lisztet és annyi tejet,hogy tejföl sűrűségű legyen és 150 fokon kisütjük. A máz hozzávalóit gő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül bel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű