6 tojás, 6 ek. zsemlemorzsa, 18 dkg porcukor, 1 sütőpor, reszelt citromhéj, aszalt gyümölcs, kandírozott narancshéj, étcsokidarabok, rumban áztatott mazsola v. aszalt gyümölcsdarabok.
A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a sütőporral, citromhéjjal elkevert zsemlemorzsát a sárgájához, azt a fehérjéhez keverjük. eleszórjuk a
Kizsírozott, lisztezett őzgerinformába simítjuk. Beleszórjuk a gyömölcs- és egyéb darabokat.
A tetejére olajjal megkent alufóliát terítünk, előmelgített sütőben lassan (tűpróbával) sütjük. Hidegen szeleteljük.
Borbás Marcsi műsorának receptje -- ??? Nekem nem sikerült, golyók formájában ettük meg.
A liszet összekeverjük a cukorral, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és beledolgozzuk a zsírt. A tojásokat felverjük, a negyedét félretesszük a kenéshez, a többit a liszthe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd édesítős darált dióba forgatjuk. Vagy Kókuszba!!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk. Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozom. Kinyújtom. A kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt a 6 dkg liszttel elkeverem. A zsíros lisztet a nyújtott tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű