- 150 g zabpehely
- 450 g víz
- 1 tojás
- 1 csipet só
Mindent összeturmixolunk, 10 percet állni hagyjuk, kisütjük.
Elkészítés: a tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk. A kivajazott, kilisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt 1/3 részéből hosszú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk (fészket). 1 dl langyos tejbe teszünk egy mk cukrot és jól összekeverjük, majd beleöntjük a liszt mélyedésébe és belemor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A sajt és az 5 dkg vaj kivételével ,géppel vagy kézzel összedolgozzuk a hozzávalókat annyi langyos tejjel,amennyi szükséges,hogy könnyű gyúrható tésztát kapjunk -Az élesztőt nem...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Közepes