-
Apa szedett egy jó adag meggyet, és úgy elvoltunk most a málnával, hogy szerencsétlen meggyel senki nem foglalkozott. Anya ma észbe kapott, hogy kell valamit kezdeni a meggyel, mielőtt megpunnyad. Így gyorsan készített egy piskótát, aminek le is írom a receptjét, mert nem csak a foltjában lett más, hanem arányaiban is, most nem akarta annyira könnyűre.
6 tojásból készítette, a tojássárgájákat felverte 5 ek. cukorral, 6 ek. rizslisztet, 2 ek. kukoricakeményítőt és 1 cs. sütőport elkevert és a cukros tojássárgájához adta, majd még kb. 2 ek. vizet (nagy tojások voltak, ha kisebbek, lehet, hogy valamivel több vizet igényel a tészta).
Felverte a tojásfehérjét is, majd mikor már keményedett, 1 ek. cukrot hozzáadott és robotgéppel tovább keverte, míg teljesen megkeményedett.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatta a másik masszába, addig keverte, míg homogén nem lett, majd kivette a felét, és kis kakaóval megszínezte.
Egy tepsit kibélelt sütőpapírral, majd felváltva a kakaós és a sima piskótát belekanalazta - egy méretes kanállal. Utána kicsit villával "megcirógatta", hogy ne legyenek annyira élesek a határok. A meggyet meghempergette egy kis porcukorban, hogy ne süllyedjen le, rászórta a tésztára, majd 175 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütötte.
◾️A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszert összekeverjük. ◾️A vajat a mézzel addig melegítjük, amíg egynemű nem lesz. ◾️Picit várunk, hogy hűljön és hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, margarinnal, tojással, tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral és a sütőporral sima tésztává dolgozzuk össze. (Ha kell egy kevés tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrótöltelékhez a túrót szitán áttörjük, összekeverjük a cukorral és a pudingporral. (Aki szereti, 5 dkg megtisztított mazsolát is keverhet bele.) A tésztát fél centi vastag, n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű