40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
4 tojássárgája
pici tej-kb 1,5 dl
1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack
a habhoz
4 tojásfehérje
3 kanál víz
20 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét. Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.
A tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet. A...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA csokoládét egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, langyosra hűtjük és belekeverjük a kávét és a sót, amikor elolvadt a tejszínt is hozzáöntjük és jól elkeverjük. Mikor krémes álla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük. Frissen, melegen pl. va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés 1.Fűszeres narancstorta A narancsokat bő vízbe tesszük, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 3 órát főzzük, közben időnként megforgatjuk, hogy minden oldalukat é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű