40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
4 tojássárgája
pici tej-kb 1,5 dl
1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack
a habhoz
4 tojásfehérje
3 kanál víz
20 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét. Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd minimum 8 órán át állni hagyjuk a hűtőben. 1-2 óra után meg lehet keverni, de ha nem, akkor sincs gond. A chia magok megszívják maguk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz anyagokat összegyúrjuk...kicsit pihentetjük majd nagyon nagyon vékonyra kinyújtjuk...vagy kiszúrjuk vagy rombuszokat vágunk belőle és forró olajban mind két oldalát megsütjük mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kenjünk ki vajjal egy tortaformát és öntsük bele az elkészített tésztát. Süssük 160...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű