4 tojás
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
2 dl étolaj
csipet só
1 csapott ek szódabikarbóna
1/2 kg alma
lekvár a kenéshez
Almát lereszeljük.
A tojást, a lisztet, a porcukrot, az étolajat, a csipet sót és a szódabikarbónát összekeverjük,majd a lereszelt almát beleforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe öntjük és megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, majd megkenjük lekvárral a tetejét.
A tészta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel. 5 tojásfehérje + csipet só: kemény habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A túrós krémet habzsàkba...
Elkészítési idő:♥Tészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használt...
Elkészítési idő: